Ceps i Manduca celebra la seva 3a Calçotada

L'Associació cultural i Gastronòmica va pujar a Sant Pere Vallhonesta per portar a terme la jornada

Redacció
19 de març del 2011
Calçotada de Ceps i Manduca a Vallhonesta.
Calçotada de Ceps i Manduca a Vallhonesta. | ACiM

Calçotada de Ceps i Manduca a Vallhonesta. Foto: ACiM

Ni els més optimistes s'esperaven una climatologia tant bona com la que va fer diumenge dia 13 de març, en la celebració de la 3a Calçotada popular, que va organitzar l'Associació cultural i gastronòmica Ceps i Manduca de Sant Vicenç de Castellet, a Vallhonesta.

Sota el singular campanar de doble espadanya del segle XIII, 147 persones entre grans i menuts, varen menjar-se 1300 calçots, 30 kg de xai, 120 botifarres, 10 caretes de porc i 10 kg de mongetes del ganxet, acompanyat de cava, vi, i refrescos pels més petits.

Com ja és habitual, el lloc de trobada pels que van pujar a peu fins a Sant Pere de Vallhonesta, una cinquantena, va ser les Roques. Un cop allà, mentre uns varen començar a cremar sarments, per preparar el foc, altres anaven xino-xano fins el Puig Soler i Sant Jaume i una altre colla varen anar arrencar els calçots a Cal Martí de Vallhonesta. Més frescos impossible, collir i menjar.

Als volts de les dues varen començar a dinar, primer els nens i llavors els grans. Per postres es van menjar mandarines, meló i un magnífic pastís amb forma de calçot per a tothom. La gent va aprofitar el bon dia que feia apurant-lo tant com va poder.

L'Associació vol aprofitar per agrair al Centre Excursionista de Sant Vicenç la cessió de l' espai de Can Campaner que està més ben cuidat que mai.

La propera activitat de Ceps i Manduca serà la 9ena. trobada de plaques de cava, el proper 15 de Maig, a la sala polivalent de Can Soler.