
Xevi Verdaguer durant l'acte. Foto: Joan Fernàndez
Unes 600 persones interessades en la pròpia salut van escoltar durant unes dues hores i mitja les argumentacions del terapeuta. Els protagonistes de la sessió van ser les conseqüències d'una inadequada alimentació que comporta un excés d'histamina, estrogens, insulina. Verdaguer va explicar que cal que cada persona faci el seu procés per conèixer els ritmes del seu cos, com li afecten els aliments que menja. Així, evitant certs productes la persona podrà notar millora en la seva salut. La observació de la femta, pells seques, granets, mals de cap, segons Verdaguer, ens porten sovint a la conclusió de nivells inadequats dels estrogens, d'histamina,... que podem corregir sovint canviant els nostres hàbits d'alimentació.
Així, eliminar el gluten (pa i productes del blat), el sucre, els làctics de vaca i l'excés de fruites, la carn vermella o altes aliments en algunes persones seran part de la solució als símptomes de mal estar permanent que molta gent té. Va explicar també els beneficis de menjar el kefir, la remolatxa, la poma, el raïm, la magrana, el fajol, els azukis, les faves, el pop, el calamar, la sèpia, algunes algues, la pastanaga, el moniato, la carbassa, la farigola, la llet de coco, i obviament les fruites, verdures i hortalisses.
L'acte va estar organitzat pel Centre de Teràpies Naturals Magenta, de Manresa.