[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
4 cuixes de cabrit
500 grams de prunes sense pinyol
1 quilo de patates agres
500 mil·lilitres de llet sencera
800 grams de mantega
100 mil·lilitres de vi ranci
1,5 litres de brou (pot ser de pollastre, de verdures, de vedella...)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre blanc
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Preescalfem el forn a 160 graus.
2- Salpebrem les cuixes de cabrit i les posem en una plata apta per a forn. Les reguem amb un raig ben generós d'oli d'oliva verge extra i el vi ranci. Seguidament hi aboquem el brou, a temperatura ambient, assegurant-nos que les cuixes quedin pràcticament cobertes de líquid. Abans de posar-ho tot plegat al forn, també afegim a la plata les prunes sense pinyol.
3- Tapem la plata amb paper d'alumini i la posem al forn, que mantindrem a 160 graus. Deixem que tot plegat es cogui durant, aproximadament, 4 hores (el temps variarà una mica depenent del tamany de les cuixes; com més grans siguin, més estona de forn necessitaran).
4- Un cop vegem que la carn de cabrit està ben tendra, traiem el recipient del forn i en retirem les cuixes. Tan aviat com puguem manipular-les amb les mans [*segurament ens haurem d'esperar uns minuts perquè es refredin una mica (no gaire, per això, perquè ens interessa que segueixin calentes], les desossem i les emboliquem amb paper film com si fossin un caneló, en forma de cilindre. Ho hem de fer d'una en una, procurant que cada cilindre estigui ben compactat, pressionant-ne els extrems. Les reservem.
5- Agafem les prunes sense pinyol i les triturem fins que tinguin textura de puré. Posem el puré dintre d'una mànega pastissera o d'un biberó de cuina. Reservem.
6- Recuperem el brou de la plata del forn i el posem en un cassó. A foc viu, deixem que redueixi fins que agafi una textura de salsa. Parem el foc i reservem.
7- Escalfem la llet en un cassó i la mantenim calenta (sense que bulli), deixant el foc enncès al mínim.
8- Tallem la mantega a daus ben petits i els posem a la nevera.
9- Pelem les patates i, senceres, les posem a bullir en una olla. Quan estiguin ben cuites, les escorrem i les aboquem en un vas de batedora. Les triturem i hi afegim la llet calenta i els daus de mantega ben freds.
10- Remenem la barreja i la passem per un tamís o un colador fi. Rectifiquem de sal i pebre blanc. Ja tenim totes les elaboracions fetes!
11- Per acabar el plat, el que farem serà, primer de tot, preescalfar el forn a 180 graus. Mentre s'escalfa, tallem els cilindres de cabrit a rodanxes, els dipositem en una plata apta per a forn i els cobrim amb la salsa que hem elaborat en el pas 6. Enfornem durant 8 minuts.
12- És hora d'emplatar! Posem un llit de cremós de patata a la base del plat. A sobre, hi col·loquem dues rodanxes del cabrit amb la salsa. Ho rematem tot plegat fent uns quants botonets amb el puré de prunes que teníem reservat dins de la mànega pastissera/biberó.
[noticia]106795[/noticia]
Cuixa de cabrit sense feina amb prunes i cremós de patata
La proposta nadalenca dels xefs de La Masia Sallent
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 14 de desembre de 2022 a les 19:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Faves i pèsols a la catalana
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Pastís de formatge de cabra Gran Music amb macadàmia caramel·litzada
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Pollastre d'Avibages amb gambes
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Canelons d'espinacs de Les Arnaules a la catalana