[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
1 paquet de pasta de full
2 cebes grosses
2 albergínies
200 grams de ceps (frescos o congelats)
200 grams de foie fresc
Ratafia
Oli 
Sal fina
Sal en escates
Pebre negre en molinet
Cibulet
Pinyons
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Engeguem el forn a 170 graus i mentre esperem que s'escalfi, estenem la massa de la pasta de full en una safata per anar al forn i la tallem en rectangles de 3x18 centímetres. Posem la safata dintre del forn i la hi mantenim uns 20-25 minuts, fins que vegem que els rectangles estan ben cuits. [*És important que a l'hora de fornejar, posem pes a la pasta de full (ja sigui amb una altra safata, amb un plat apte per a forn...), perquè si no, se'ns inflarà i no podrem procedir amb la recepta].
2- Un cop passats aquests 20-25 minuts de fornejat, deixem que els rectangles es refredin i els col·loquem, amb cura, dintre d'un tupper hermètic que posarem a la nevera.
3- Agafem les dues cebes, les piquem ben fines i les posem en una cassola o paella amb un raig d'oli i un polsim de sal. A foc suau, deixem que es vagin coent, com més estona millor (si poden ser 2 hores, fantàstic). El que volem és que quedin súper confitades. Cal que durant l'estona que la paella o cassola estigui al foc, anem controlant que la ceba no s'enganxi. Si això passa, podem afegir-hi una mica petita d'aigua.
4- Mentrestant, aprofitem per escalivar les albergínies (amb pell!). Com? Podem fer-ho de dues maneres. La més recomanable és posant-les directament damunt del fogó, però com que hi ha molta gent que té vitroceràmica o inducció, també hi ha l'opció del forn (el preescalfem a 200 graus i hi posem les albergínies senceres durant 1 hora, sense amanir-les amb res). La gràcia d'escalivar-les amb el foc del fogó és que, quan ens les mengem, tindran un toc fumat que encara donarà més sentit al plat.
5- Tornem a la ceba. Quan estigui ben confitada, hi afegim els ceps tallats a trossos i deixem que la barreja es cogui a foc lent, una mitja horeta, mentre la remenem de tant en tant.
6- Pelem les albergínies ja escalivades, les trossegem i les afegim a la cassola/paella on hi ha la ceba i els ceps confitats. Mantenim el foc ben baix i seguim rostint el conjunt fins que tot plegat estigui ben daurat. Hi posem un polsim de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Parem el foc i reservem. 
7- Comencem a emplatar! Abans que res, cal tenir en compte que per servir la fullada, el sofregit ceba-ceps-albergínia ha d'estar a temperatura ambient. Dit això: agafem un plat i hi posem un rectangle de pasta de full. Al damunt hi disposem una quantitat generosa del sofregit, que cobreixi tota la massa. 
8- Tallem la peça de foie en làmines allargades i les marquem en una paella, a foc viu, volta i volta. En col·loquem una o dues al damunt del sofregit.
9- A la mateixa paella on hem marcat el foie, i a foc ben fort, hi aboquem un raig generós de ratafia. Ens assegurem que el greix del foie i l'alcohol es barregen i parem el foc. Reguem la fullada amb aquest suc. 
10- Rematem el plat amb un polsim de cibulet picat al moment, uns quants cristalls de sal, una mica de pebre negre acabat de moldre i uns quants pinyons.
[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«Es tracta d'una recepta ideal per aquests dies de festes, tot i que l'albergínia no sigui producte de temporada. En aquest sentit, recomano també fer-la cap al maig/juny, que és quan aquí a la comarca comencen a sortir les primeres albergínies blanques, que tenen un plus afegit indiscutible.»[/despiece]
[noticia]106795[/noticia]
							
																					
														
								«Fullada» de ceps, albergínia escalivada i foie
La proposta nadalenca del xef d'El Celler
ARA A PORTADA
- 
													Crida urgent: el Gran Recapte necessita multiplicar per nou el voluntariat al Bages i Moianès Pere Fontanals  
- 
													Manresa Il·lumina, reconeguda amb el segon premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial Pere Fontanals  
- 
													El Cosmògraf 2025 convidarà a explorar el cosmos des de la ciència, l'art i la filosofia Pere Fontanals  
- 
													
													
															  
- 
													Jutgen un bagenc per violar repetidament la seva fillastra quan tenia entre 6 i 10 anys Pere Fontanals  
Publicat el 14 de desembre de 2022 a les 19:30
																			
								Et pot interessar
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Faves i pèsols a la catalana Receptes Amb barret de xef Nadal
												Faves i pèsols a la catalana
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Pastís de formatge de cabra Gran Music amb macadàmia caramel·litzada Receptes Amb barret de xef Nadal
												Pastís de formatge de cabra Gran Music amb macadàmia caramel·litzada
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Pollastre d'Avibages amb gambes Receptes Amb barret de xef Nadal
												Pollastre d'Avibages amb gambes
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Canelons d'espinacs de Les Arnaules a la catalana Receptes Amb barret de xef Nadal
												Canelons d'espinacs de Les Arnaules a la catalana
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Cuixa de cabrit sense feina amb prunes i cremós de patata Receptes Amb barret de xef Nadal
												Cuixa de cabrit sense feina amb prunes i cremós de patata
- 
												 Receptes Amb barret de xef Nadal
												Escudella de bacallà amb galets farcits de brandada Receptes Amb barret de xef Nadal
												Escudella de bacallà amb galets farcits de brandada

 
															 
															 
															 
															 
															