Faves i pèsols a la catalana

La proposta de la xef del Laida pel mes de març

Publicat el 15 de març de 2023 a les 19:30
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
800 grams de faves desgranades
200 grams de pèsols desgranats
150 grams de bull negre
50 grams de bull blanc
200 grams de ceba tendra
100 grams d'alls tendres
150 grams de cansalada viada
30 mil·lilitres d'oli d'oliva verge extra
1 farcellet d'herbes que contingui julivert, menta i llorer
80 mil·lilitres de xerès sec
80 mil·lilitres de xerès dolç

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Tallem el bull blanc, el bull negre i la cansalada viada a daus petits.

2. En una cassola amb una mica d'oli, sofregim la cansalada prèviament salpebrada, a 
 foc mitjà, durant 10 minuts.

3. Mentre la cansalada es va coent, piquem ben petitones les cebes i els alls tendres i les afegim a la cassola on hi ha la cansalada, juntament amb el farcellet d'herbes. Deixem que tot plegat es cuini durant 10 minuts més.

4. Passats aquests últims 10 minuts, incorporem les faves, el bull blanc tallat a daus, el xerès sec i el xerès dolç. Tapem la cassola i seguim amb la cocció uns 8 minuts més, bo i sacsejant-la de tant en tant perquè no se'ns enganxi el que hi ha a dins.

5. Immediatament després, afegim els pèsols i esperem uns altres 8 minuts.

6. Finalment, hi posem el bull negre a daus i deixem la cassola al foc uns últims 3 minuts. Rectifiquem de sal i de pebre i retirem la cassola del fogó sense destapar-la. Abans de servir, procurem que l'estofat hagi reposat uns quants minuts.