[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
500 grams de formatge de cabra Gran Music de la formatgeria Cal Music del Mujal
250 mil·lilitres de nata líquida 35%
4 ous
200 grams de sucre blanc
50 grams de sucre morè
15 grams de midó de blat de moro (maizena)
100 grams de nous de macadàmia
500 mil·lilitres de vinagre balsàmic Terra La Vita
150 mil·lilitres de llet
80 grams de farina de blat
100 grams de codonyat
Mitja magrana
Sal
Mantega
Unes quantes fulles de menta
[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1- Preescalfem el forn a 180 graus.
2- Posem 1 ou, la llet, un polsim de sal i un polsim de sucre en un bol i ho triturem.
3- Agafem la farina de blat, la tamissem amb un colador i l'afegim a la barreja. Remenem amb unes varetes fins que s'integri per complet. Deixem reposar la mescla uns 30 minuts. [*Això serà la massa d'unes crepes que farem just abans d'emplatar i que col·locarem a la base del plat].
4- Ratllem els 500 grams de formatge de cabra Gran Music i el posem en un vas de batedora juntament amb els 3 ous que encara tenim, 150 grams de sucre blanc, la nata líquida i la maizena. Triturem fins que ens quedi una massa homogènia.
5- Untem amb una mica de mantega un motlle apte a forn i hi aboquem la massa. Fornegem amb escalfor a dalt i a baix a 180 graus durant 30 minuts, aproximadament. Sabrem que el pastís de formatge està cuit quan, si el punxem amb un escuradents, aquest surt net. El deixem refredar i reservem.
6- Posem les nous de macadàmia en una paella, senceres, juntament amb els 50 grams de sucre blanc que resten. A foc mitjà i sense parar de remenar, deixem que el sucre es vagi desfent i amari les nous. Quan això passi, parem el foc, aboquem el fruit sec caramel·litzat en un recipient obert i esperem que es refredi.
7- Un cop les nous de macadàmia estiguin fredes, les triturem fins que quedin amb una textura terrosa. Reservem
8- Tornem a les creps! Amb la massa ja reposada, ara només ens falta passar-les per la paella (que no sigui gaire grossa) i donar-los forma. [*Si no tenim una paella especial per a creps, és important que la paella que fem servir sigui força nova i antiadherent, perquè si no, és molt probable que la massa se'ns enganxi]. Seguim: posem la paella al foc (a flama viva) amb una mica de mantega. Quan aquesta s'hagi desfet, hi aboquem una mica de massa, la justa perquè tapi la base de la paella. Deixem que es cogui durant uns minuts. En el moment que vegem que els voltants de la massa s'aixequen una mica i comencen a daurar-se, girem la crep ajudant-nos d'una espàtula. Esperem uns minuts més perquè es cogui de l'altre costat. Repetim aquest mateix procés amb la massa que queda, que ens hauria de donar per fer tres creps més.
9- En un cassó, posem el vinagre balsàmic juntament amb el sucre morè. Encenem el foc i, a flama mitjana, deixem que el sucre es desfaci i el líquid redueixi. Aquest procés ens portarà uns 25 minuts. Un cop passat aquest temps, parem el foc. Ja tenim la 'salseta' llesta!
10- Ara només queda emplatar! A la base del plat, hi posem la crep. Al damunt, un tall del pastís de formatge que embolcallarem amb la massa de la crep, imitant una espècie de niu. Seguidament, hi espolsem generosament la macadàmia caramel·litzada. Tallem a dauets una mica de codonyat i els disposem al voltant del tall de pastís. Fem el mateix amb uns quants granets de magrana. Rematem aquestes postres amb un raig generós de reducció de vinagre balsàmic i amb unes fulletes de menta fresca.
[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«Si no us agraden les nous de macadàmia, les podeu substituir per qualsevol altre fruit sec. Així mateix, si us sobra nata líquida, també podeu aprofitar per fer una salsa extra per al plat, afegint-la a la paella on heu caramel·litzat les nous i remenant una mica.»[/despiece]
[noticia]106795[/noticia]
Pastís de formatge de cabra Gran Music amb macadàmia caramel·litzada
La proposta nadalenca de la xef de Can Ladis
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 14 de desembre de 2022 a les 19:30
Et pot interessar
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Faves i pèsols a la catalana
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Pollastre d'Avibages amb gambes
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Canelons d'espinacs de Les Arnaules a la catalana
-
Receptes Amb barret de xef Nadal Cuixa de cabrit sense feina amb prunes i cremós de patata