«Amb barret de xef», l'espai amb receptes assequibles i de temporada dels cuiners més top de la comarca

En aquesta nova secció del NacióManresa, cada xef presentarà un plat de creació pròpia que tindrà com a protagonista el mateix ingredient, que canviarà cada mes

Publicat el 04 d’octubre de 2022 a les 12:24
Que al Bages i al Moianès hi ha grans cuiners, ja ho sabem. Igual que sabem que gràcies a les seves característiques geogràfiques, climatològiques i orogràfiques, aquestes dues comarques gaudeixen d'una gran qualitat agroalimentària així com també d'un interessant ventall de productes autòctons i singulars com ho podrien ser, per exemple, l'albergínia blanca, la col verda manresana o les mongetes de Castellfollit del Boix. Segurament per això, ja fa anys que tant institucions, com iniciatives privades com agrupacions formades pels mateixos productors, reivindiquen l'horta i la ramaderia de casa nostra a través de jornades, trobades i fires que, gairebé sempre, tenen els cuiners de la zona com a principals aliats. ¿Qui millor que els referents gastronòmics de la comarca per propagar el quilòmetre zero i la proximitat?

És per això que, per no ser repetitius però per contribuir en aquesta labor divulgativa de donar a conèixer l'estacionalitat i la territorialitat dels productes així com de fer d'altaveu del talent culinari que alberguen el Bages i el Moianès, des de NacióManresa hem creat la secció Amb barret de xef, un espai que mensualment delectarà el lector amb diverses receptes de cuiners diferents que tindran el mateix ingredient de protagonista. Què vol dir, això? Doncs que d'un mateix producte, cada xef en crearà un plat que tothom que ho vulgui podrà reproduir a casa. Es tractarà de receptes assequibles i amb ingredients fàcils de trobar en qualsevol supermercat o botiga alimentària.

La idea de la secció (que s'actualitzarà cada primer dimecres de mes) no és presentar productes de temporada i de proximitat a través de l'alta cuina; al contrari. El que vol Amb barret de xef és descobrir com els cuiners més top de la comarca, amb una mateixa premissa, fan volar la seva imaginació i ens presenten creacions úniques i aptes per a tots els nivells i totes les butxaques. Tot plegat, amb la reivindicació de la proximitat i la temporalitat de fons. En aquest sentit, els ingredients protagonistes de cada mes seran productes típics de l'època de l'any en què estem i més o menys idiosincràtics del territori.  

[h3]Col·laboracions de primer nivell[/h3]
Si alguna cosa hem pogut comprovar durant el procés de gestació d'aquesta nova secció, és que, a nivell de prestigi i reconeixement, al Bages i al Moianès hi ha molts més cuiners homes que dones. Per tant, doncs, la majoria de col·laboradors que participaran a Amb barret de xef seran homes, perquè el que busquem és reunir receptes de xefs que les lectores i lectors coneguin. Tot i així, qui segur que formarà part de l'alineació de luxe de la nova secció serà la castellcirenca María Espín, exconcursant del concurs TopChef i propietària del restaurant Brau de Sant Cugat del Vallès. Des de NacióManresa demanem que si algú coneix alguna xef destacada del Bages o el Moianès, ens ho faci saber enviant-nos un correu electrònic a naciomanresa@naciomanresa.cat.

Les col·laboracions de primer nivell que ja estan confirmades són les següents: Joseba Cruz del restaurant Le Clandestin de Navàs; Jan Fargas del restaurant Les Voltes de Sant Sebastià de Moià; Ivan Margalef del restaurant L'Ó de Sant Benet de Bages; Jordi Llobet de l'EspaiGastro Jordi Llobet de Manresa; Nani Sala del restaurant Mas de la Sala de Sallent; Àlex Portales del restaurant Bages964 de l'Oller del Mas, i Jordi Perich del restaurant Cal Carter de Mura. També comptarem amb les receptes esporàdiques de Diego Alías de Ca l'Amador de Josa del Cadí; de Glòria Corominas del Cafè de Cabrianes, i de Roger Alcaraz del Celler de Sallent.