Degoteig constant de famílies encuriosides durant la jornada de portes obertes de la Upetita

La llar d'infants d'UManresa, la primera del país vinculada a uns estudis de grau, ha rebut la visita de més de seixanta mares i pares que han volgut conèixer de primera mà el projecte pedagògic del nou centre

Publicat el 30 d’abril de 2022 a les 21:59
Que una universitat que forma futurs mestres d'educació infantil i que compta amb un espai de referència com ho és el Lab0_6 decideixi obrir una escola bressol, és suggerent. Si més no per a aquelles mares i pares que volen que el primer contacte del seu fill amb l'univers educatiu els deixi una empremta positiva. Segurament és per això que aquest matí de dissabte, l'entrar i sortir de cotxets, canalla i famílies de la Upetita ha estat continu. I és que avui, de nou a dues, aquesta llar d'infant vinculada a UManresa ha celebrat la seva primera jornada de portes obertes; una jornada a la qual hi han assistit seixanta-tres famílies i que ha aconseguit recollir més de vint peticions de plaça per al curs vinent. 
[nointext]
"És un projecte que ens creiem tant i que hem construit amb tantes ganes, que estic segura que ho petarà", somreia Laura Torreguitart, professora del grau en Mestra d'Educació Infantil i docent i coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Educació Infantil. Ella era una de les encarregades de fer les visites guiades pel nou centre, que té una superfície de sis-cents metres quadrats i està situat a les instal·lacions de la FUB4-UEducació, l'edifici que el campus manresà acaba d'estrenar i que concentra tota l'oferta d'estudis i serveis relacionada amb la pedagogia i l'ensenyament.
[intext1]
Dintre d'aquest equipament també s'hi troba un renovat Lab0_6, "el doble de gran i enfocat a nens i nenes de 3 a 8 anys". I és que és tan majúscul l'èxit d'aquest espai pensat per impulsar i promoure l'educació científica entre els més menuts, que "hem decidit dividir-ho per edats", assenyala Torreguitart. Aprofitant, doncs, la posada en marxa de la Upetita, ja es va contemplar que una part de l'equipament fos ocupat per un Lab dirigit a canalla de 0 a 3 anys i que portarà per nom Explora. "Els caps de setmana les famílies també podran venir-hi", apunta.

[h3]Llum i amplitud[/h3]
"El luxe d'aquesta escola bressol és que els que la portem som persones que fa molts anys que treballem en aquest món", sentencia la coordinadora del CFGS d'Educació Infantil. Aquest bagatge i expertesa es tradueixen, només a simple vista, en unes instal·lacions de revista: espais diàfans i amplis, colors càlids, material natural inespecífic per fer volar la imaginació, elements per potenciar el joc simbòlic, una àrea de lectura (o de primer contacte amb els contes), una zona d'art i molta, molta fusta.
[intext2]
Tot plegat, en un espai que té tres aules diferenciades i una "placeta" central que poden convertir-se en una zona única. Aquestes tres aules independents pertanyen als tres grups d'edat que acollirà el centre, cadascun dels quals comptarà amb una sola línia. Així, hi haurà els de 0 a 1 any (vuit infants com a màxim); els de 1 a 2 anys (tretze nens i nenes), i els de 2 a 3 anys (fins a vint alumnes). "Cada grup tindrà una tutora i llavors també hi haurà dues mestres més de suport", concreta Torreguitart.

[slideflaix]1620[/slideflaix]
[h3]Dur a la pràctica el que es treballa a classe[/h3]
"El que guanya aquesta escola bressol amb una universitat al darrere no són ni mans ni ajuda", diu Torreguitart, que continua: "el que fa interessant el projecte és que les estudiants podran posar en pràctica tot allò que treballen a classe". Per a la gent d'UManresa i Upetita, la base de la seva proposta educativa respon a una visió de l'infant com a ésser intel·ligent i capaç i amb una inclinació natural a fer-se preguntes sobre el seu entorn.

[h3]Un casal d'estiu per escalfar motors[/h3]
Malgrat que l'inici del funcionament de la llar d'infants serà el mes de setembre, l'activitat hi començarà aquest estiu, quan s'oferirà, per primera vegada, un casal d'estiu adreçat a infants des del néixer fins als tres anys. "Serà un espai en què, a través del joc i l'experimentació, mirarem d'estimular la curiositat natural dels nens i nenes per acostar-los al coneixement científic", expliquen des d'Upetita. El casal es farà entre el 27 de juny i el 29 de juliol, de nou del matí a cinc de la tarda (amb opció de marxar a casa a dinar entre les dotze i les tres). 

El preu per setmana és de 70 euros. En el cas que l'infant també es quedi a dinar, la quota pujarà 30 euros més (100 euros la setmana). Les inscripcions es poden formalitzar trucant al 93 875 96 05.