El film, que va poder-se veure a Manresa fa mig any, en el marc del DocsBarcelona, se centra en el cas no resolt de la desaparició dels germans Orrit a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, ara fa trenta-cinc anys. Concretament, va ser la matinada del 4 al 5 de setembre de 1988, quan la família Orrit-Pires va perdre, de la nit al dia i sense cap causa aparent, dos dels seus membres: la Dolors i l'Isidre, de 17 i 5 anys. La sisena i el quinzè germà, respectivament. Aquell dia, la Dolors cuidava del seu germà Isidre a l'habitació del centre sanitari en qüestió, on estava ingressat. Des de llavors, ningú els ha tornat a veure. Mai més.
[noticia]111895[/noticia]
A Els Orrit, Ureña i Solanes miren de reconstruir els fets donant veu a la família i posant en valor la feina feta per periodistes com Paco Lobatón que, amb el programa Quién sabe dónde, va jugar un paper clau en la investigació que va dur-se a terme.
El documental, alhora, analitza i reflexiona al voltant de com els mitjans de comunicació i la societat d'aquell moment van abordar el cas; un abordatge, assenyalen els autors del llarg, que no sempre va estar a l'alçada d'uns fets tan tràgics i dramàtics.
Quinze finalistes més
Les altres quinze produccions candidates a estar entre les nominades a Millor Documental en els XVI Premis Gaudí són:* Alteritats, de Nora Haddad Casadevall i Alba Cros Pellisé
* Ara la llum cau vertical, d'Efthymia Zymvragaki
* Fauna, de Pau Faus
* Hafreiat d'Àlex Sardà
* Hermano caballo, de Marcel Barrena
* La Singla, de Paloma Zapata
* Mentre siguis tu, l'aquí i l'ara de Carme Elías, de Claudia Pinto Emperador
* Muyeres, de Marta Lallana
* Néixer per néixer, de Pablo García Pérez de Lara
* Once Upon a Place (Hi havia un lloc), de Cèlia Novis
* Remember My Name, d'Elena Molina
* Regreso a Raqqa, d'Albert Solé i Raúl Cuevas
* Terenci: la fabulació infinita, de Marta Lallana
* Toda una vida, de Marta Romero
* Unzué. L'últim equip del Juancar, de Xavi Torres, Santi Padró i Jesús Muñoz.