
Participants en el programa, amb formadors i autoritats. AjM
L'Ajuntament de Manresa, juntament amb la Fundació Universitària del Bages (FUB) i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) han clausurat, aquest dimecres, la primera edició del projecte Universitat Emprèn. Es tracta d'un programa d'emprenedoria que pretén ajudar els estudiants universitaris de la ciutat a fer "viable" la seva pròpia empresa. En total, s'hi ha presentat els plans de viabilitat de sis projectes d'estudiants d'enginyeria de l'EPSEM i d'empresarials de la FUB. El projecte Sena, S.L ha estat el guanyador i consisteix en un kit de plaques solars per a autocaravanes i vaixells. Els premiats tenen l'oportunitat d'estar un any a l'incubadora d'empreses de forma gratuïta.
El projecte guanyador, que ha estat elaborat per tres estudiants de la FUB i dos de l'EPSEM, contempla tant la producció, com també la instal·lació i el manteniment de les plaques solars per a autocaravanes i vaixells. Com ha explicat una de les seves autores, Maria Alba Tarter, el projecte té dues possibilitats: una que és vendre el muntatge del kit i l'altra que és vendre el sistema d'instal·lació directament als fabricants de caravanes i vaixells.
El programa Universitat Emprèn té l'objectiu de transmetre als estudiants la idea que poden desenvolupar un projecte professional propi, ha explicat el regidor d'economia, empresa i innovació de l'Ajuntament de Manresa, Alain Jordà. Segons Jordà, molts estudiants tenen la "inèrcia d'acabar la carrera i buscar una empresa on col·locar-se" i "hi ha una altra via".
Jordà ha valorat "molt positivament" aquesta primera edició del programa, ja que, segons ha explicat, "ha canviat la mentalitat dels estudiants tant d'enginyeria com d'altres estudis com per exemple la Salut". Per al regidor d'Economia, aquesta primera edició no pretenia crear empreses perquè "això es produirà al llarg de les properes edicions".
Alguns dels altres projectes que s'han presentat són una maqueta de sensorització i actuació a distància, un parc fotovoltaic o una escala automàtica. Segons Jordà, tots els projectes que s'han presentat són "tangibles" i poden desenvolupar-se.
Finalment, el regidor d'Economia ha destacat la col·laboració de les dues universitats manresanes, ja que, segons ha dit, "viuen al mateix campus" però "tenen poca relació".
Els treballadors de l'Ajuntament de Manresa protesten a la sortida de l'acte
Una trentena de treballadors de l'Ajuntament de Manresa s'han esperat a la sortida de l'acte per increpar l'alcalde amb pancartes i xiulets. Tanmateix, l'alcalde, Josep Camprubí, ha sortit per la porta del darrere i els treballadors no han pogut mostrar-li el seu descontentament.
Els treballadors de l'Ajuntament de Manresa ja fa un mes que es mobilitzen per protestar en contra la retallada salarial que vol dur a terme el consistori. El ple municipal de Manresa de la setmana vinent ha de sotmetre a votació l'aprovació d'aquestes mesures antidèficit.