
Cuina de la Fundació Alícia. Foto: MSB
La Fundació Alícia ha obtingut el Premi Gastronomia Saludable a la millor institució que atorga la Real Academia de Gastronomía en el marc dels premis nacionals que la institució concedeix des de fa 40 anys a persones, organismes i projectes que fomenten els valors fundacionals d'aquesta institució: influir positivament en l'oferta gastronòmica del país des dels vessants patrimonial, turístic, alimentari i de la salut.
La Fundació Alícia, situada a Món Sant Benet des de l'any 2007, forma part de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Els seus objectius són la millora dels hàbits alimentaris de la població, la investigació en productes i processos culinaris, la innovació de la cuina i la millora de l'alimentació de les persones en general i per a col·lectius amb necessitats especials.
El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, participarà a la cerimònia d'entrega dels guardons que tindrà lloc el dilluns 8 de juny, a l'hotel Eurobuilding, a Madrid, en un acte que comptarà amb la presència de destacades personalitats del món de la gastronomia i que presidirà el ministre d'Indústria, Energia i Turisme del govern espanyol, José Manuel Soria.
La cerimònia estarà encapçalada pels membres de la junta directiva de la Real Academia de Gastronomía que presideix Rafael Ansón, i de la presidenta de la Cofradía de la Buena Mesa, Ymelda Moreno. Aquestes dues entitats són les que integren el jurat d'aquests guardons que es van atorgar per primera vegada l'any 1975.
La Fundació Alícia rebrà la distinció al costat de Maria Marte, premi al Millor Cap de Cuina; David Robledo, en la categoria de Millor Sumiller; José Polo, en qualitat de Millor Cap de Sala del país, i el programa Masterchef Junior, que rebrà el guardó en la categoria especial.
Per al director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, aquest guardó reconeix "la trajectòria d'un projecte que inicialment no entenia ningú i que ara és pioner en el seu plantejament: treballar per millorar la salut de les persones amb la cuina com a eina de treball i la ciència com a mètode". Aquesta trajectòria ha estat possible, segons Massanés, "gràcies al treball conjunt de cuiners i científics que han fet de la creativitat, el risc i la innovació les claus per consolidar el paper d'Alícia com a referent per a totes aquelles persones, institucions, col·lectius, empreses i organitzacions que necessiten avançar en qualsevol aspecte relacionat amb la cuina, la gastronomia i l'alimentació".
En aquest sentit, Massanés ha volgut agrair la sensibilitat que la Real Academia ha tingut "en la valoració i reconeixement d'aquesta trajectòria i treball col·lectius", alhora que ha felicitat la resta de guardonats.