El periodista Francesc Canosa clourà el Temps d'Aigua d'enguany amb la presentació del seu llibre Aigua a les venes, aquest dijous 28 d'abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) amb la col·laboració de la Llibreria Parcir.
[nointext]
El periodista, escriptor i guionista presentarà el seu llibre, que explica l'instant suprem d'una obra gegant, el Canal d'Urgell, amb paral·lelismes i cites ben explícites a la Séquia. Milions de persones el van somiar, milers de persones el van fer, centenars de persones hi van morir. Aquesta és la història de com uns pocs van donar-ho tot a uns molts, de com es fa el futur. Com la Séquia, és una construcció que va determinar el futur del territori. La plana d'Urgell i el Pla de Bages són uns territoris fora de l'àrea metropolitana, sovint invisibilitzats, que aquest llibre agermana.
[intext1]
La presentació serà l'última activitat del Temps d'Aigua, una iniciativa de la UPC, el Parc de la Séquia i la Xarxa de Biblioteques que ha omplert els mesos de març i abril d'activitats relacionades amb les ciències, la tecnologia, la cultura i l'aigua. La presentació d'aquest llibre no és aleatòria. I és que l'actual edifici del rectorat de l'UPC, la Torre Girona, era propietat dels Girona, una família burgesa catalana que va tenir molt a veure amb la construcció del Canal d'Urgell, protagonista principal del llibre de Francesc Canosa.
[h3]Temps d'Aigua[/h3]
Fa sis anys va néixer el projecte Temps de..., impulsat per M. Alsina, amb la passió per educar, comunicar i transferir ciència i tecnologia a la ciutadania, projectant el potencial científic i tecnològic de la UPC a Manresa a través de plataformes de cultura com les biblioteques. La Biblioteca Ateneu les Bases n'ha estat co-organitzadora des de la primera edició i el projecte s'ha anat fent gran amb la participació en l'organització de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM), el Museu de la Tècnica i enguany el Parc de la Sèquia.
[intext2]
Des de l'inici ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona, i el projecte ha rebut guardons en diverses edicions del concurs Ciència en Acció. La primera edició es va dedicar a les matemàtiques, la segona als minerals i roques, la tercera a la química, la quarta als robots i la cinquena als motors, si bé va quedar escapçada pel confinament. Els materials produïts no han estat efímers: més enllà de la duració del programa concret, han itinerat portant el nom de Manresa arreu i contribuint a la divulgació de ciència i tecnologia en català.
En aquesta sisena edició, el programa és una suma dels anteriors i ha estat dedicat a l'aigua, en el marc del projecte anual Aquaesteam, organitzat per la UPC Manresa i el Parc de la Sèquia, que promou l'empoderament d'infants i joves, especialment nenes i noies, en el camp tecnològic proposant reptes amb l'aigua com a denominador comú. Durat els mesos de març i abril s'ha realitzat un programa d'activitats per a tota la ciutadania; des de tallers, xerrades i gimcanes a hores del conte o clubs de lectura; per mostrar d'una manera lúdica i didàctica el valor de l'aigua.
La presentació d'«Aigua a les venes» de Francesc Canosa clourà el programa del Temps d'Aigua
El llibre explica l'instant suprem d'una obra gegant, el Canal d'Urgell, amb paral·lelismes i cites ben explícites a la Séquia
ARA A PORTADA
-
Manresa redefineix la ZBE: molt més petita i sense activació fins com a mínim el 2028 Pere Fontanals
-
Manresa guanya 282 arbres nous aquest hivern i supera les 1.200 plantacions en tres anys Pere Fontanals
-
-
-
L'Associació de Futbolistes espanyola confirma que el CE Manresa ja no manté deutes amb els jugadors Pere Fontanals
Publicat el 27 d’abril de 2022 a les 12:43
Et pot interessar
-
Societat Creu Roja Bages atén més de 6.000 persones el 2024 i constata la persistència de la vulnerabilitat
-
Societat L'ICS Catalunya Central dona la benvinguda als 31 nous residents de medicina i infermeria
-
Societat Treballs de pavimentació al Camí dels Tovots, divendres i dissabte
-
Societat La Fundació Santa Maria de Comabella incrementa l'atenció i referma el seu model centrat en la persona
-
Societat Tall de trànsit a l'accés al Passeig i al Pàrquing SAM des del carrer Pompeu Fabra
-
Societat Un cos oblidat a la Seu: una presència silenciosa que custodia segles d'història