L'Era organitza un curs per aprendre a fer cervesa a casa

La formació es farà a les aules de l'Escola Agrària de Manresa els dies 5 i 19 de març

Publicat el 04 de març de 2014 a les 10:49
L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, començarà el proper dimecres un curs per aprendre a fer cervesa de manera artesana a càrrec de David Temes i Inés Higuera, elaboradors artesans de cal Casas, a Santa Maria d'Oló. La formació es farà a les aules de l'Escola Agrària de Manresa els dies 5 i 19 de març, de 4 a 8 de la tarda. L'interès de deixar una setmana entre les dues sessions és donar temps als participants perquè segueixin a casa el procés de fermentat del most.
 
La cervesa és una beguda gairebé tan antiga com la pròpia aparició de l’agricultura i la panificació dels cereals. Els egipcis, els ibers i els mesopotàmics la coneixien, i al llarg de la història ha alimentat i delectat paladars d’arreu.
 
En aquest taller els participants podran conèixer els principis bàsics del procés de fermentació i obtenció de la cervesa per poder fer-se-la a casa. Es seguiran tots els passos necessaris fins a l’embotellament i també es parlarà d’ingredients i de com jugar amb ells per a obtenir el tipus de cervesa desitjat. El taller acabarà amb un tast per aprendre a distingir aroma, sabor, amargor... i tothom s'endurà a casa la seva pròpia cervesa.
 
El preu del curs és de 68,25 euros. Les persones sòcies de L'Era tenen un 10% de descompte, i les que estiguin a l'atur o que tinguin menys de 25 anys d'un 5%. Part d'aquest curs pot pagar-se a partir de la moneda social de l'Ecoxarxa del Bages.
 
A la pàgina web www.associaciolera.org o bé al telèfon 93 878 70 35 pot consultar-se el programa sencer del curs i gestionar les inscripcions.