
Davant de l'èxit de convocatòria que té el curs "L'art de fer conserves: conservar excedents i planificar la cuina", L'Era ha programat una segona edició per aquesta tardor. En aquesta ocasió s'ha establert en horari de tardes, de 4 a 8, començarà el proper dilluns 25 de novembre i s'allargarà fins el 9 de desembre. L'objectiu del curs és ajudar a les persones a aprofitar els aliments de temporada per elaborar-los i deixar-los a punt per èpoques en què ja no es troben al mercat o bé s'hi troben a un preu molt més elevat i procedents de zones llunyanes. Així es pot mantenir una dieta molt variada al llarg de tot l'any consumint productes del territori.
Nuri Morral, mestra i cuinera ecològica vinculada a la Fundació Terra, encetarà el programa amb les metodologies bàsiques que poden practicar-se per aconseguir preservar els aliments: conserves salades, dolces, en vinagre, en oli, al bany maria, a l'autoclau, al buit o el congelat. Durant la segona sessió s'abordaran específicament les conserves dolces. El darrer dia es tractarà de les conserves de llegums i en Noè Mas, professor d'energies renovables, explicarà com utilitzar el sol per deshidratar fruites i hortalisses.
Les classes es faran a l'edifici de la Fundació Universitària del Bages, a Manresa. El preu és de 90 euros i les inscripcions poden gestionar-se telemàticament en el web www.associaciolera.org , a neus@associaciolera.org o bé a través del telèfon 93 878 70 35.