Postgrau de discapacitat intel·lectual d'Althaia i Ampans

Sobre la seva relació amb les alteracions de conducta i malalties mentals

Publicat el 18 de juliol de 2013 a les 17:19
Un terç de les persones amb discapacitat intel·lectual presenta trastorns de conducta i malaltia mental, sent un dels principals reptes que han d'afrontar els professionals i els serveis d'atenció. El postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual, impulsat per Althaia i Ampans, que s'impartirà el curs que ve a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) en la seva segona edició, ofereix formació des d'una visió integradora bio-psicosocial basada en l'evidència dels conceptes, els models, la planificació de serveis i les tècniques d'avaluació i d'intervenció en l'àmbit de la salut mental. Integra el model d'atenció centrat en la persona des de la perspectiva ètica del suport conductual positiu amb els coneixements neurobiològics subjacents en les anomenades conductes desafiants.
 
El curs, que es desenvoluparà de forma semi presencial, pretén satisfer la demanda de molts professionals que atenen a persones amb discapacitat intel·lectual en centres d'atenció precoç, d'educació especial o d'educació integrada; centres ocupacionals, serveis de dia, centres especials de treball, residència o pisos tutelats i serveis de les xarxes de salut mental.
 
El postgrau compta amb un equip de professors de reconegut prestigi nacional i internacional, amb una contrastada experiència en la investigació, la docència i l'assistència en malalties mentals i alteracions de la conducta:
  • Dr. Pere Bonet, Director de Salut Mental de la Fundació Althaia, professor agregat de Psiquiatria de la UIC i president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de salut de la Generalitat de Catalunya.
  • Dra. Àurea Autet, llicenciada en medicina i especialista en psiquiatria, responsable del Servei de Psiquiatria infantojuvenil d'Althaia.
  • Dr. Ramon Novell, llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en psiquiatria, especialitzat en discapacitat intel·lectual. 
  • Dra. Mara Diersen, doctora en neurobiologia per la Universitat de Santander. 
  • Dr. Eric Emerson, doctor en Psicologia i codirector de l'Observatori Nacional Britànic de Salut Pública. 
  • Dra. Susanna Esteba-Castillo, Llicenciada en Psicologia per la UAB i especialista en Neuropsicologia. 
  • Josep Font, Llicenciat en Pedagogia, director del centre d'educació especial -L'Estel (Associació Sant Tomàs) de Vic. 
  • Dra. Amaia Hervás, Psiquiatra infanto-juvenil, Cap de la Unitat de Salut Mental Infanto-Juvenil de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. 
  • Dr. Edwin Jones, Doctor en Psicologia, professor a la Universitat de Glamorgan, investigador sénior del Welsh Centre for Learning Disabilities i secretari del Grup de Treball sobre Conductes Desafiants de l'IASSID. 
  • Dr. Ramon Novell, Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Psiquiatria. Especialitzat en discapacitat intel·lectual.
  • Dra. M.ª del Mar Adrover, Llicenciada en Medicina y Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona. 
  • M.ª José Goñi, Llicenciada en Filosofia i Lletres –secció psicologia– per la UAB, amb formació en trastorns de la conducta a l'Institut d'Anàlisi Conductual Aplicat (IABA) de Los Ángeles (EUA).
  • Javier Tamarit, Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid. Diplomat en Pedagogia Terapèutica. Expert en Gestió de Qualitat per la UOC i, actualment, director de l'àrea de Qualitat de Vida FEAPS. 
L'especialista en psicologia i responsable de Planificació de la fundació Ampans, Pere Rueda, és el director del Postgrau. 
 
Per més informació i inscripcions consultar a http://www.uic.es/es/enfermedad-mental-discapacidad