Recreen el vestit de pelegrí que Ignasi de Loiola va comprar a Igualada fa 500 anys

La reproducció ha estat feta, a partir de tota la documentació recollida, per la dissenyadora i estilista igualadina Susanna Maldonado

Publicat el 14 de juny de 2022 a les 19:37
Actualitzat el 14 de juny de 2022 a les 20:40
Ignasi de Loiola va passar per Igualada ara fa 500 anys, camí de Montserrat, on es va desprendre de l'armadura i l'espasa i va canviar el vestit de cavaller per un hàbit de sac, símbol del pelegrí. Segons explica el mateix sant en una autobiografia, el vestit el va comprar dies abans a Igualada, que llavors ja era una ciutat teixidora.
[nointext]
Amb motiu de l'efemèride, l'Ajuntament d'Igualada, el Museu Tèxtil de Terrassa, l'Arxiu Comarcal i el Museu de la Pell han fet un treball historiogràfic per aconseguir una reproducció fidel del vestit tenint en compte el material, el teixit i el patronatge de l'època. La rèplica es presentarà divendres davant de Cal Maco, l'edifici que al setembre obrirà com a alberg i centre d'interpretació ignasià.
[intext1]
La reproducció ha estat feta, a partir de tota la documentació recollida, per la dissenyadora i estilista igualadina Susanna Maldonado, professional amb experiència en recuperació de vestuaris de personatges com el Salero, i creació de vestuaris per teatre, cinema, i folklore com els gegants de la d'Igualada.

[noticia]103899[/noticia]
L'acte de presentació del vestit de Sant Ignasi, que porta per títol Igualada, 500 anys vestint viatgers, també servirà per fer visible el potencial de la ciutat a l'hora de dissenyar, produir i comercialitzar roba esportiva per fer senderisme i esport en general. Diversos joves igualadins membres de clubs i entitats esportives de la ciutat desfilaran peces i complements de marques anoienques com Munich, Original Buff, Punto Blanco, Tuga i Tex51.
[intext2]
Actualment, Igualada segueix tenint un dels clústers tèxtils de referència al sud d’Europa. Segons un informe de mapeig del sector elaborat per la Fundació FITEX el novembre de 2021, a l'Anoia hi ha actualment en actiu 104 empreses del sector tèxtil i de confecció que ocupen a 918 professionals i sumen una facturació de 140 milions d’euros, gairebé el 30% de la indústria anoienca.

[plantillamanresa2022]