En marxa el SAGA: arrenca a la Farga de l’Hospitalet el saló del gaming en català

Fins diumenge, els visitants trobaran 70 expositors amb les principals novetats del sector, 20 estudis i la LAN Party, una zona per jugar amb més de 200 places

Un grup de nois al SAGA
Un grup de nois al SAGA | Tomàs González Carbó
Redacció
29 de novembre de 2024, 18:26

Aquest divendres ha arrencat a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat la tercera edició de SAGA, saló del gaming, l’esdeveniment de referència del sector dels videojocs en llengua catalana. Fins diumenge, els visitants trobaran 70 expositors amb les principals novetats del sector, 20 estudis i la LAN Party, una zona per jugar amb més de 200 places. També podran gaudir de xerrades, tallers, demostracions i desenes de punts de joc, entre el reservat als jocs ‘retro’, els simuladors de cotxes o els dedicats als videojocs més populars del mercat. “Creiem que aquesta és l’edició de la consolidació i l’aparador d’un sector més fort que mai a casa nostra”, ha destacat Tina Font, membre de la comissió de videojocs de Plataforma per la Llengua. Organitzat per Plataforma per la Llengua amb el suport de la Generalitat, el SAGA aposta enguany pel talent local, les activitats formatives i el públic familiar i, segons Tina Font, ja s'ha consolidat "com a punt de referència de les comunitats catalanoparlants vinculades al món dels videojocs". 

El certamen ha obert portes a les 10 del matí amb una bona afluència de visitants, cosa que fa preveure que es puguin superar els 7.000 de la passada edició. Durant les primeres hores el públic majoritari han estat alumnes de centres educatius de l’àrea metropolitana de Barcelona interessats en el sector. També han captat l’atenció dels visitants els estands dels diferents centres educatius, molts de Formació Professional, que presenten al SAGA els seus estudis relacionats amb el sector.

Com en l’edició anterior, en el marc del saló es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs amb versió en català, però aquest any seran els protagonistes de la jornada de demà dissabte i donaran més visibilitat a les empreses desenvolupadores. En un escenari de 14 metres, i a través d’una pantalla gegant, SAGA permetrà seguir en directe diverses competicions organitzades i locutades en català per Gamesports Electrònics: una Copa de les Estrelles dels millors equips de la competició LlOP del League of Legends (LOL) i dos partits d’exhibició de l’equip de League of Legends del Futbol Club Barcelona contra els dos finalistes de la Copa de les Estrelles. Les competicions LlOP són les competicions regulars de videojocs que organitza Gamesports Electrònics i que es retransmeten en català a Twitch.

Seguint els lemes d’enguany, ‘#TothomÉsGamer’ i Hem nascut per jugar, el SAGA incorpora un dia per al públic familiar, diumenge, amb activitats pensades per ajudar les famílies a gestionar l’ús dels videojocs a casa. Com a novetats d’aquesta edició, Tina Font destaca l’Espai de la Calma, en col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme, per oferir “un espai on relaxar-se enmig del dinamisme que exigiran aquestes jornades”.