L’Ajuntament de Vic i l’Associació Escènic Vic, formada íntegrament per docents titulats i especialitzats ens arts escèniques, han unit les seves forces per donar continuïtat a un projecte que el mateix professorat ha anat portant a terme en els darrers anys: la formació no reglada en arts escèniques adreçada a tots els públics, a partir dels 4 anys.
Els darrers anys, i sota la tutela de la Delegació d’Osona de l’Institut del Teatre, un seguit de professors especialitzats han vingut impartint aquesta formació, per la que han passat més de 1.000 alumnes, de totes les edats.
La situació actual ha fet necessari un replantejament del projecte, que ha de permetre no només la seva continuïtat sinó també una major accessibilitat a aquest tipus de formació a tots els públics, i que “s’ha d’acabar convertint en l’embrió de l’escola de teatre municipal”, tal com ha ressaltat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López.
Tot i l’elevada quantitat de grups de teatre amateurs, i alguna que altra companyia professional, així com la qualitat dels espais i de la programació de què disposa la ciutat, la formació en aquest àmbit és un aspecte que queda pendent de cobrir, i més si tenim en compte la davallada, per motius aliens a la seva voluntat, en l’activitat formativa de l’Institut de Teatre. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha cregut imprescindible poder donar continuïtat al projecte i, a la vegada, potenciar una activitat que durant els darrers anys ha estat donant bons resultats.
El Taller de l’Intèrpret pretén desenvolupar una estructura formativa “no professional” completant l’oferta cultural de l’entorn amb criteris rigorosos, coordinada per un equip de professionals d’experts en aquest àmbit i que contempla tot l’espectre d’edats i d’interessos amb objectius diferents dels estudis superiors.
A més, amb la intencionalitat de facilitar l’accessibilitat a aquest tipus de formació, l’Ajuntament preveu la creació de beques i ajudes als estudis, amb descomptes en els cursos que podran oscil·lar entre un 10 i un 40%, depenent de les circumstàncies.
Tal i com s’ha destacat durant la presentació, la formació teatral el Taller de l’Intèrpret es basa, a banda de la formació d’interpretació, en un seguit de valors imprescindibles dins d’una vida en societat: el treball en equip, la cooperació, l’escolta, l’atenció, l’empatia, entenent el teatre en totes les seves formes no tan sols com a expressió cultural sinó també com a mitjà educatiu.
Vic posa l'embrió de la futura escola municipal de teatre
L’Ajuntament i l’Associació Escènic Vic garanteixen la continuïtat de la formació no reglada en l’àmbit de les arts escèniques
ARA A PORTADA
-
Prats de Lluçanès recupera el Cafè Teatre Orient després de més de 20 anys tancat al públic Irene Giménez Vinyet
-
-
Una nova marca algutina els 13 recursos socials i sanitaris d'Osona per millorar l'atenció dels malalts Redacció
-
Un viatge cinematogràfic, cultural i gastronòmic amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic Irene Giménez Vinyet
-
Publicat el 17 de setembre de 2013 a les 14:13
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Música i patrimoni es fusionen a Rupit i Pruit amb El So de les Pedres
-
Cultura i Mitjans La Fira del Pescador de Roda de Ter arriba a la 30a edició
-
Cultura i Mitjans Fotos | El Festival Nits de Cinema Oriental de Vic inaugura la 22a edició amb un viatge a Hong Kong
-
Cultura i Mitjans Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 18, 19 i 20 de juliol
-
Cultura i Mitjans Arrenca la 22a edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic
-
Cultura i Mitjans Can Puget de Manlleu acull una nova edició de «Parelles Artístiques»