Manlleu demana una pròrroga de dos anys per a les obres previstes al barri de l'Erm

Publicat el 12 de desembre de 2007 a les 15:30

En la jornada d'aquest dimarts que s'ha fet al casal cívic Frederica Montseny hi ha participat una vuitantena de tècnics. A més de conèixer i visitar el cas de l'Erm de Manlleu també s'ha analitzat el desenvolupament dels projectes a la província de Barcelona i s'ha parlat dels ajuts a la rehabilitació. A la jornada hi ha participat Maria Jesús Mier, subdirectora general d'arquitectura de la Generalitat.

Ferran Barba, cap de l'Oficina de Planificació, Serveis d'habitatge i urbanisme de la Diputació de Barcelona considera que amb els quatre mesos de termini es pot "muntar un bon expedient, prendre les decisions mínimes i presentar una bona candidatura". Pel cap tècnic de l'organisme provincial en aquests 150 dies cal realitzar diversos estudis perquè només els municipis més grans ja en tenen de fets.
 
Barba ha assegurat que amb el projecte aprovat per la Generalitat i amb dotació pressupostaria "es blinda el pressupost del projecte" pel que es fa molt difícil fer-hi modificacions. "Hi ha un projecte tancat on llavors és molt difícil fer-hi modificacions i els municipis han d'actuar amb flexibilitat tenint en compte que aquestes regles del joc", aclareix.
 
-------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU
Projecte d'Intervenció Integral del Barri de l'Erm
 
Més de vuitanta assistents de tot Catalunya a la jornada sobre rehabilitació d'habitatges que es va fer ahir a Manlleu
Tècnics de 22  ajuntaments van participar en la sessió organitzada per la Generalitat
 
Més de vuitanta persones de tot Catalunya van assistir ahir a la "Jornada tècnica sobre rehabilitació d'habitatges en els projectes de Llei de Barris" que es va fer al Casal Cívic de Manlleu. La jornada la va organitzar la Xarxa de Barris amb Projectes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.
 
Responsables i tècnics de projectes de la Llei de Barris de 22 ajuntaments diferents, més tècnics de diferents departaments de la Generalitat i la Diputació de Barcelona van reunir-se ahir a la capital del Ter per debatre a l'entorn d'aspectes de la planificació i la gestió de la rehabilitació d'habitatges en el marc dels projectes de la Llei de Barris. Per part de l'Ajuntament de Manlleu els va donar la benvinguda la regidora d'Habitatge, M. Gràcia Poblet.
 
Segons va destacar en la seva intervenció Jaume Botey, cap de l'Oficina de gestió del programa de barris del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la Generalitat va decidir organitzar aquesta sessió a Manlleu per ser una ciutat referent en la Llei de Barris.
 
Els ponents i els assistents van poder debatre sobre un tema fonamental en la majoria d'actuacions integrals de regeneració urbana com és la rehabilitació d'habitatges. És una actuació que contribueix a la qualitat de vida de les persones i a garantir-ne la seguretat. A més, és un dels factors que determina la revalorització de l'habitatge i la posició del barri on s'intervé en la jerarquia urbana. Però és també un àmbit d'intervenció de gestió complexa, en què l'efectivitat dels ajuts depèn de molts factors.
 
Precisament una de les ponents, Mercè Codina, cap del Servei de Rehabilitació de la Subdirecció General l'Habitatge de la Generalitat, va tractar de l'aplicació de les polítiques de rehabilitació i del paper dels ajuts públics que s'hi destinen. Codina també va voler remarcar en la seva intervenció la gran sensibilitat que té Manlleu vers el tema de la rehabilitació.
 
Els participants en la jornada van poder conèixer sobre el terreny amb una visita guiada al barri les actuacions del Projecte d'Intervenció Integral del Barri de l'Erm. Tot seguit, la gerent de l'Institut de Desenvolupament de l'Erm, Betlem Parés, va explicar les accions que s'han fet en l'àmbit de l'habitatge en el marc de la Llei de Barris a Manlleu, i també va incidir en les actuacions de rehabilitació que s'han dut a terme a l'Erm.
 
Per la seva banda, Ferran Barba, cap de l'Oficina de planificació de la Direcció de Serveis d'habitatge, urbanisme i activitats de la Diputació de Barcelona, va explicar les actuacions en què incideixen en el marc de Llei de Barris en l'àmbit de la província de Barcelona.
 
Va cloure la jornada l'aportació de l'Ajuntament de Sabadell sobre una experiència concreta de mediació amb comunitats de veïns per dur a terme una acció de rehabilitació consistent a posar ascensors en finques que no en tenen.
 
Manlleu, desembre de 2007