Elisenda Carrera renuncia a la dedicació exclusiva com a regidora de Vic

L'oposició fa una "crítica política" a la decisió i considera que "és una presa de pèl"

Imatge d'arxiu de la regidora de Vic Elisenda Carrera.
Imatge d'arxiu de la regidora de Vic Elisenda Carrera. | Oriol Clavera
08 d'octubre de 2024, 18:04
Actualitzat: 10 d'octubre, 11:34h

Al ple de l'Ajuntament de Vic corresponent al mes d'octubre, celebrat aquest dilluns, Elisenda Carrera, titular de les regidories de Foment de l'Activitat Econòmica i l'Ocupació, Cooperació i Protecció Civil, ha anunciat que renuncia a la dedicació exclusiva com a regidora de la ciutat. Ho fa, explica, perquè ha aprovat unes oposicions per a treballar a l'administració pública i, el passat 29 de setembre, va ser nomenada secretaria i interventora de l'Ajuntament de Ribes de Freser.

"Se'm demana una dedicació plena donada la importància del càrrec", "ara mateix considero que he d'agafar aquest camí professional perquè m'aporta valor" i "puc fer compatibles les dues implicacions", explica la regidora.

Carrera refermava el seu "compromís amb la ciutat" i explica que continuarà exercint les seves funcions al consistori vigatà, però deixarà de percebre la retribució econòmica assignada per a una dedicació del 100% -59.908 euros anuals-.

"És una presa de pèl"

L'oposició vigatana fa una "crítica política" a la decisió de la regidora Carrera, un fet que els sembla "una presa de pèl".

Els grups municipals ERC, la CUP i Vic En Comú Podem ja van mostrar-se molt crítics en el moment d'aprovació del cartipàs i les dedicacions dels representants polítics de l'Ajuntament de Vic i, en concret, amb les retribucions d'Elisenda Carrera. Ara, diu el portaveu dels comuns, Arnau Martí, es demostren "les mancances" de l'organització del govern municipal, a qui recorda que "continuen governant en minoria".

Des del PSC tampoc els convenç el moviment. Tot i que la seva abstenció en el ple del cartipàs va donar llum verda a l'aprovació de les dedicacions i retribucions del govern, ja van fer notar el seu mal estar per les assignacions de Carrera. Ara, diuen, "la confiança s'ha vist defraudada".

Per la seva banda, SOMI veuen la decisió des d'una perspectiva "més positiva" i aposten per fer-ne balanç d'aquí a uns mesos. Per ara, diuen, "l'Ajuntament s'estalviarà diners".

"Els vostres arguments són populistes, i tan mal argumentats com fonamentats i desinformats", contestava Carrera a les crítiques de l'oposició.

El pacte de la discòrdia

Un ple més, sortien els fantasmes del pacte de govern entre Junts i Ara Vic. La portaveu republicana, Maria Balasch, recordava que en el seu moment ja van dir a la formació liderada per Xavier Farrés que "a part dels sous, no sabíem que n'havien tret" i insisteix que "encara no sabem que han aportat del seu programa electoral".

"És un pacte sòlid", remarca Farrés. El portaveu d'Ara Vic defensa l'aliança forjada amb el grup municipal de Junts per a formar govern a Vic i insisteix que "no hem enganyat a ningú". "La regidora Carrera, atenent la seva nova situació professional, està fent un acte lloable i coherent", apunta: "Es redueix el salari, que és el què a vostès el preocupava".

Arxivat a