Salvador Illa reclama a Vic «el vot útil per fer polítiques útils»

L'acte final de campanya del PSC a la capital d'Osona ha comptat amb la presència del primer secretari de la formació a Catalunya per donar suport a l'alcaldable Miquel Ylla

Salvador Illa acompanyant Miquel Ylla, candidat del PSC a Vic, a l'acte final de campanya de la formació a la capital d'Osona.
Salvador Illa acompanyant Miquel Ylla, candidat del PSC a Vic, a l'acte final de campanya de la formació a la capital d'Osona. | Adrià Costa Rifà
25 de maig de 2023, 18:45
Actualitzat: 23:30h

Penúltim dia de campanya electoral amb la percepció d'haver fet les coses "ben fetes" i amb la mirada posada al 28-M. Aquesta és la sensació que ha transmès Miquel Ylla, alcaldable del PSC a Vic, durant l'acte final de campanya de la formació a la capital d'Osona, una trobada que ha comptat amb el suport del primer secretari del partit, Salvador Illa, que prèviament havia recorregut Centelles per acompanyar el cap de llista socialista Josep Paré i Manlleu per visitar instal·lacions i equipaments al costat de la candidata Marta Moreta –també diputada al Parlament-.

A les eleccions municipals del 2019, el PSC aconseguia una regidora a l'Ajuntament de Vic, i l'objectiu d'aquest 28 de maig és"convertit tot l'esforç en alegria i il·lusió" per "intentar canviar les coses" a la ciutat, remarca el Ylla. "Diumenge escoltarem la veu dels ciutadans, ells decidiran quin tipus d'alcalde volen" ha etzibat el candidat socialista en referència a la crònica d'aquest diari sobre el debat de candidats de Vic d'ahir al Casino.

Pel que fa als escenaris postelectorals, ho té clar: "Si parlem de municipalisme, ens entendrem amb tothom, però si parlem d'independentisme i confrontació amb l'Estat, no ens entendrem gens" deixant clar, a més, que les línies vermelles seran "la intolerància i la mala fe". L'alcaldable ha desplegat una campanya serena, conciliadora i constructiva carregada de propostes que giren al voltant de dos pilars fonamentals i que defineixen, també, a Miquel Ylla: l'educació i la cultura.
 

Salvador Illa i Miquel Ylla, aquest matí a a la seu del partit a Vic. Foto: Adrià Costa Rifà

"Osona és rellevant pel nostre projecte de país"

Salvador Illa s'ha mostrat esperançat a aconseguir més d'un feu municipal a Osona -i en especial Vic-, una comarca "rellevant" pel projecte socialista per "la ubicació geogràfica, pel que representa en l'imaginari català, pel potencial acadèmic i universitari del territori i per la prosperitat econòmica". Afirma, també, que la comarca és un termòmetre per calibrar "la situació" del país i espera que es produeixin "acords amplis" així com obtenir "la màxima representació institucional".

D'altra banda, el primer secretari del PSC ha celebrat que la campanya electoral ha estat enfocada, per la majoria dels partits, amb un toconciliador, centrada en "propostes concretes" i en "com generar prosperitat a les ciutats i els pobles de Catalunya". La intenció dels socialistes aquest 28-M és "transformar la realitat aportant propostes i solucions" i ha criticat altres formacions que, diu, "volen mantenir l'statu quo"i "veuen les noves idees com una amenaçada".

Crida a les urnes

"Catalunya ha d'agafar un nou camí, hem de passar de la queixa a la feina, de la confrontació a la col·laboració, de la divisió a la unitat". Amb aquestes paraules, Salvador Illa ha cridat a les urnes a la ciutadania erigint-se, el PSC, en el "vot útil per fer polítiques útils".