​El 25è Cau de Bruixes de Centelles recorda a Pere Viñolas

El municipi osonenc s'omplirà de cultura i esoterisme durant aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer

El passatge del terror «El retorn de la Payrona», durant el Cau de Bruixes de Centelles 2022.
El passatge del terror «El retorn de la Payrona», durant el Cau de Bruixes de Centelles 2022. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
31 de gener del 2023
Aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer tindrà lloc a Centelles una nova edició del Cau de Bruixes. Enguany la festivitat arriba al 25 aniversari, i des de l'organització han volgut recordar a un dels seus fundadors, el ja desaparegut Pere Viñolas. Precisament, el dijous 2 de febrer, al Casal Francesc Macià, es farà un homentage pòstum a Viñolas, amb la projecció del vídeo 25 anys del Cau de Bruixes, en record a Pere Viñolas.

Un dels atractius principals de la celebració, el Mercat Màgic, comptarà amb 90 parades, tot i que la demanda era de 160. No hi faltaran activitats culturals i esotèriques per a tots els públics, a més d'algunes novetats, nous espais i sorpreses que encara no han sortit a la llum.

Durant la presentació del 25è Cau de Bruixes, l'alcalde de Centelles, Josep Paré, destacava que "hi ha tres elements claus al Cau de Bruixes: l'econòmic, el cultural i l'esotèric", i afegia que "hem lluitat per posar les bruixes en un valor positiu". Paré explicava que enguany, la celebració arriba als 25 anys, i s'ha volgut homenatjar a Pere Viñolas "per ser una de les persones que van iniciar l'experiència". D'altra banda, el batlle centellenc puntualitzava que el Cau de Bruixes "és una referència a Catalunya, durant el cap de setmana ve gent d'arreu del país".

Anna Chávez, regidora de cultura, afirmava que els "fa molta il·lusió arribar a aquest aniversari", i detallava que enguany s'han programat "més activitats a la tarda per acollir la munió de gent que ens visita. Com que hi ha molt públic farem actuacions repetides perquè tothom les pugui veure". Chávez també desvelava que hi haurà nous espais, i que "el tarot i les cartes, jugaran un paper essencial" en aquesta 25a edició.

Nova bruixa, nois espais i un passatge interactiu

Joan Pagès, de Pierrot Teatre, recorda els orígens de la festa, i explica que "vam començar sota el campanar l'any 1998". Pel que fa a l'edició d'enguany, Pagès detalla que es faran "tres espectacles curts, junt amb Gog i Magoc", i afegeix que "volem que sigui més dinàmic i que ho pugui veure tothom".

L'esoterisme pren el protagonisme durant tot el cap de setmana. Maria Puigbò és la bruixa d'aquest any, i anima a tothom "a participar". L'escollida per aquesta 25a edició detalla que les bruixes estaran per tot el municipi "amb contes i jocs". Per la seva banda, Sílvia Roca, designada bruixa fa dos anys, destapa que "tenim una sorpresa preparada, que esperem agradarà".

Finalment, Joan Garriga, de Mil Notes, explica que repeteixen el passatge interactiuEl retorn de la Payrona que es farà durant dos dies: "El dia 4 tindrà un caràcter més familiar, i el dia 5 amb més acció pensat per joves. L'any passat vam tenir 2000 visites".

Tot i que el gruix de la festa i de les activitats es concentren el dissabte 4 i el diumenge 5 de febrer, a partir d'aquest dimarts 31 de gener, ja comencen les activitats.

Consulta aquí tot el programa del Cau de Bruixes 2023.
Arxivat a