La Biblioteca Pilarin Bayés obrirà els diumenges de febrer i març

Des de la seva inauguració a l'octubre, més de 95.000 persones ja han passat per l'equipament

Biblioteca Pilarin Bayés.
Biblioteca Pilarin Bayés. | Adrià Costa
Osona.com
20 de gener del 2023
Des de la seva obertura el 7 d'octubre, més de 95.000 persones han visitat la Biblioteca Pilarin Bayés. En aquests tres mesos, la mitjana diària és de més de 1.000 persones, una xifra molt per sobre de l'afluència de la Biblioteca Triadú.

En aquest curt interval de temps, s'han fet 1.715 carnets nous, mentre que les persones que ja disposaven del carnet de la Biblioteca Joan Triadú han pogut continuar tenint les mateixes prestacions de préstec de llibres i documents. D'aquesta manera, l'equipament es converteix en una de les biblioteques de la província de Barcelona que més ha crescut en nombre d'usuaris.

Espai de referència

Des del 7 d'octubre i fins al 7 de gener de 2023, només a la sala U d'octubre s'hi han acollit 61 actes, com presentacions de llibres, clubs de lectura, serrades o reunions d'entitats i col·lectius, amb una afluència de 2.481 persones.

L'espai Lab Ausa, l'estudi de gravació, ha ofert 127 hores de funcionament i un total de 18 enregistraments. L'espai ha vist passar 23 grups o autònoms, entre ells, cinc centres educatius, 3 intèrprets solistes, 3 intèrprets en grup, 3 professionals de l'audiovisual, dues associacions del tercer sector, una residència de la gent gran i també el Museu del Ter.

L'equipament també incorpora una Oficina d'Atenció Ciutadana per on han passat 3.187 persones.

Més hores de biblioteca

La nova Biblioteca Pilarin Bayés ofereix un horari més extens respecte el que hi havia hagut a la Biblioteca Triadú. Actualment, l'equipament també obre els dilluns al matí i els dissabtes a la tarda.

Com a prova pilot, durant el febrer i el març, la biblioteca obrirà la planta baixa on hi ha l'espai infantil i la segona planta, destinada a l'estudi, els diumenges al matí. Des de l'Ajuntament expliquen que, si es consolida aquesta aposta, Vic serà l'únic municipi fora de la ciutat de Barcelona que aconseguirà obrir un equipament d'aquestes característiques en diumenge.

D'altra banda, durant aquests tres mesos, també s'han posat en funcionament els serveis de cafeteria i restaurant, a més de l'oferta de l'estudi nocturn fins a la una de la matinada entre el desembre i el gener, i que es tornarà a implementar en període d'exàmens de selectivitat.
Arxivat a