Neix a Osona una associació que aglutina 19 empreses TIC

Publicat el 06 de novembre de 2008 a les 08:25

Feu diu que fins ara les empreses TIC de la comarca d'Osona es coneixien però no tenien contacte. Assegura que les empreses es veien com a “competència” però que un cop s'han assegut a la mateixa taula han demostrat que hi poden haver “moltes col•laboracions conjuntes”. Inicialment a totes les empreses que se'ls ha proposat formar part de la nova associació han acceptat. fet que demostra que era una iniciativa “necessària” perquè les TIC acabin sent un sector “molt fort” a nivell d'Osona.
 
Jordi Bosch valora molt positivament la iniciativa d'associació. Per al secretari, és “imprescindible i necessari” aquest tipus d'associacions davant el repte de la globalització. El responsable polític diu que el perfil de les empreses catalanes és el d'activitats petites i mitjanes pel que el seu desenvolupament tecnològic és bo que es faci “a través de petits i mitjanes empreses catalanes i millor si són de la pròpia comarca”. Bosch diu que la nova associació pot ser un bon interlocutor per la seva institució per compartir i debatre “les idees i tendències” que es plantegen desenvolupar. El secretari de telecomunicacions ha anunciat un conveni de col•laboració amb la nova entitat quan es constitueix oficialment.
 
La nova entitat ha nascut a instàncies d’ImpeVic, l'Institut de Promoció Econòmica de Vic. El seu president, Josep Burgaya, destaca que l'associació és “una especial bona noticia” perquè es demostra que es poden impulsar iniciatives conjuntes des d’un sector “emergent” i de “futur”. Entre els projectes que Burgaya ha citat durant l'acte per mostrar l'interès de la ciutat en la tecnologia hi ha la creació d'un nou espai conegut com City Lab o el desenvolupament d'un parc tecnològic.
 
----------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC
 
L’e-week acull la presentació de l’Associació d’empreses TIC d’Osona
 
Empreses relaciones amb les Tecnologies de la Informació la Comunicació (TIC) d’Osona s’agrupen per generar sinergies i fomentar l’ús de les TIC
 
Els videojocs en els dispositius mòbils a debat
 
Empreses de les Tecnologies de la Informació la Comunicació (TIC) d’Osona s’han agrupat per generar sinèrgies i fomentar l’ús de les TIC en els diferents àmbits de la societat mitjançant la creació d’una Associació. En el marc de l’e-week, setmana digital, 19 responsables -de la vintena d’empreses TIC que formaran part de l’associació- s’han reunit per presentar el seu projecte al secretari general de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch, i al president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya.
 
La trobada, que  s’ha portat a terme aquest dimecres 5 de novembre a les 13:30 hores, en format dinar. L’acte també ha comptat amb la presència del director de l’ImpeVic, Josep Comas, la responsable de Desenvolupament Local de l’ImpeVic, Ada Badia, i del codirector de l’e-week, Josep Campàs.
 
Josep Burgaya ha donat la benvinguda als assistents encoratjant-los a donar formar aquest nou projecte. En aquests sentit, el president d’ImpeVic ha assegurat que les empreses TIC formen part d’un “sector emergent i emprenedor, per tant, és molt positiu que s’agrupin ja que això vol dir també potenciar-se entre elles”. Burgaya ha explicat que un dels reptes fonamentals que “tenim plantejats a Vic i a Osona és aconseguir tenir una economia molt basada amb activitats molt més lligades al coneixement i amb més valor afegit. Per tant, les empreses de noves tecnologies tenen una gran importància des del punt de vista estratègic com a tals i, alhora,  perquè són empreses que donen competitivitat i elements d’innovació a les altres empreses”.

Per la seva banda, Jordi Bosch ha valorat  molt positivament la iniciativa. “És positiva, imprescindible i absolutament necessària per tal que Catalunya pugui afrontar amb condicions els reptes que la globalització i les noves tecnologies imposen a les empreses catalanes”. Bosch ha recordat que el teixit empresarial català es base, sobretot, en petites i mitjanes empreses. “Per tant, és molt important que es portin a terme aquestes iniciatives, des del punt de vista de la interlocució i des de la capacitat d’entendre quines són les necessitats reals de les empreses TIC d’Osona així com també pel foment del sector TIC” ha afegit el secretari general.

Una de les portaveus de l’Associació d’empreses TIC d’Osona Meritxell Feu ha assegurat que a través d’aquest projecte “volem difondre tots els serveis i professionalitat que ja hi ha a la comarca i, alhora, col•laborar entre nosaltres per aconseguir portar a terme projectes més grans”. Feu ha insistit que des de l’Associació “volem crear negoci i fer col•laboracions conjuntes”.

Serveis d’Internet Javajan, Inducontrol, Basis Assessoria Informàtica, Inform, Sobrevia.net, Informàtica Feu, Infoself Vic, catalana de Soft, Ticjuris Advocats, SIM Informàtica, Dataxip, Manser Electrònics, Ausatel Sistemas, Onlick Solucions, SoftVic, Tuatara Aplicacions, Digit-eix, Vilar Riba i Campus Mòvil són les 19 empreses que s’han reunit.
 
El futur emergent del mòbil
 
D’altra banda, aquest mateix dimecres a les 12.00h, s’ha portat a terme la taula rodona “Mobile Gaming: els videojocs anywhere, anytime” en què s’ha posat a debat un dels sectors més dinàmics de l’ecosistema de la comunicació, els videojocs. L’acte s’ha portat a terme a l’aula Magna de la Universitat de Vic (UVic) i ha anat a càrrec de Manel Sort, responsable de l’empresa Microjocs Studio, Xavier Carrillo, responsable de l’empresa Digital Legends, i Toni García, responsable de l’empresa Kailab.
 
El codirector de l’e-week, Carlos Scolari ha obert la sessió posant de manifest la importància del mercat dels videojocs i destacant la producció de continguts audiovisuals a la ciutat de Barcelona.
Tot seguit, Toni García ha exposat la influència i el canvi que ha suposat el dispositiu mòbil en la comunicació tradicional i com aquesta ha evolucionat. García també ha destacat que el dispositiu mòbil “ha permès transgredir les normes del mobile màrqueting, la qual cosa ha canviat molts aspectes respecte les altres aplicacions”.
 
A continuació, Manel Sort ha remarcat que el mercat d’entreteniment en telèfons mòbils “pot créixer fins a 6 vegades més que l’actual”. En aquesta mateixa línia, Sort ha afirmat que “el model de negoci en aquest sector és clar” i ha assegurat que “el contingut tradicional està arribant a la seva fi”.
 
Finalment, Xavier Carrillo, ha explicat que “el mercat dels videojocs a través dels dispositius mòbils és molt potent”. Segons Carrillo, actualment, a nivell visual “és molt difícil distingir un videojoc d’una aplicació per mòbil amb una de més tradicional. Aquest fet obra moltes oportunitats de mercat, ja que el videojoc guanya importància en el món dels dispositius mòbils”. A més, els telèfons mòbils “s’estan transformant amb la base més instal•lada del món, de manera que el mòbil és el futur del mercat del videojoc” ha afegit.
 
“Business Intelligence”, “Les TIC al servei de les persones”, “Comunicacions segures a través de VPN” o una Jornada de blocs i Osonosfera” són algunes de les activitats programades per aquest dijous, 6 de novembre.