"M'agradaria apuntar-me a atletisme perquè m'agrada córrer", explica a l'ACN Sara. És una de les 300 joves de 2n d'ESO que durant tot aquest mes han participat a les jornades esportives per fomentar la vida saludable i l'exercici entre els joves. Són els mateixos alumnes que durant la pandèmia no van poder participar a l'OlimpicVic, una trobada que es feia des de feia anys per practicar l'esport.
Divendres van provar rugbi, bicicleta, beisbol i escalada, entre d'altres activitats. Tots ells valoren poder provar diferents esports en grups reduïts i amb les instruccions de monitors. Per a alguns, com Èric, els haurà servit per canviar d'opinió. "Avui he tornat a fer voleibol i he vist que em surt millor que abans", admetia. Per això es planteja apuntar-s'hi. Arran del confinament, molts d'ells han vist que fer exercici i tenir una vida saludable té molts avantatges. "Fas exercici i m'ajuda a estar més sa", afirma el jove.
Joves provant el beisbol a Vic Foto: ACN.
Durant l'adolescència, molts joves abandonen els esports. Segons el regidor d'Esports de Vic, Titi Roca, el programa vol ser una "oportunitat" per provar-ne de nous, més enllà dels més populars com el bàsquet i el futbol. I subratlla que, al marge de fer exercici i fomentar hàbits saludables, l'esport és una porta per conèixer noves cultures i obrir el cercle d'amistat.
Des del consistori fan una valoració molt positiva de les jornades que s'han fet durant tot el mes i algunes entitats ja han rebut peticions de participants que volen apuntar-se. Aquesta jornada ha servit de prova pilot per a la futura Escola Multiesportiva Municipal que es vol posar en marxa en els pròxims mesos. La idea és organitzar una graella d'activitats on hi hagi una oferta variada i unes quotes assequibles.
[h3] Noves beques per a joves en situació de vulnerabilitat [/h3]
Aquest any, a més, l'Ajuntament ha posat en marxa una nova línia de beques que van directament a les famílies en situació de vulnerabilitat. Concretament, destinen fins a 500 euros per infant d'entre 3 a 16 anys que vulguin fer un esport fora de l'horari escolar. Les famílies reben els diners per avançat amb el compromís que es responsabilitzaran d'acompanyar-los a l'activitat.
Els diners estan pensats per cobrir la despesa i "no deixar cap nen sense poder esport per un tema econòmic", remarca el regidor. No descarten ampliar la línia per poder arribar a més joves en un futur. En aquesta primera convocatòria, que s'ha fet en coordinació amb els Serveis Socials de Vic, han becat 200 nens.