El govern de Colau suspèn el ple extraordinari sobre la sentència de l'1-O

Barcelona és l'única capital de demarcació que no celebrarà cap sessió plenària després de la decisió del Suprem

El llaç groc retirat de la façana de l'ajuntament
El llaç groc retirat de la façana de l'ajuntament | ACN
NacióDigital
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:55h
Finalment el ple extraordinari sobre la sentència de l'1-O a l'Ajuntament de Barcelona no se celebrarà. Barcelona en Comú, ERC i Junts per Catalunya no s'han posat d'acord a l'hora de consensuar una declaració. En paral·lel, el govern municipal ha retirat la proposta de celebrar la sessió. El regidor de presidència, Jordi Martí (Barcelona en Comú), ha justificat la marxa enrere per la impossibilitat de tenir un "debat serè" després dels aldarulls d'aquest dimarts a la nit a Barcelona i l'anunci de noves mobilitzacions a la ciutat. 

Girona i Lleida ja han celebrat sessions extraordinàries dels seus plans municipals per rebutjar la sentència del Suprem i Tarragona ho farà aquest dijous. Barcelona, doncs, serà l'única capital de demarcació que no farà cap ple extraordinari. 

Tot plegat després que l'alcaldessa, Ada Colau, accedís en un primer moment a convocar-la. ERC i Junts per Catalunya han criticat la desconvocatòria. El regidor republicà, Jordi Coronas ha insistit en la necessitat de celebrar un debat que afecta "els drets i llibertats de tota la ciutadania". Coronas també ha recordat que la sentència afecta el regidor de Junts per Catalunya a Barcelona, Joaquim Forn, condemnat a deu anys i mig de presó.
Arxivat a