Feijóo avisa Sánchez que l'independentisme el farà caure quan l'amnistia estigui aplicada

El líder del PP s'erigeix com a "alternativa" davant del PSOE després de la victòria a les europees i acusa els socialistes d'haver entregat la mesa del Parlament a Junts i ERC

Alberto Núñez Feijóo, aquest dimarts a Madrid.
Alberto Núñez Feijóo, aquest dimarts a Madrid. | Europa Press
11 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:16h

"Només el PP ha guanyat quatre de les últimes quatre convocatòries electorals", ha assenyalat Alberto Núñez Feijóo en l'arrencada del seu discurs davant la junta directiva popular, convocada després de la victòria a les eleccions europees d'aquest diumenge. Quan podrà assaltar la Moncloa? El calendari no depèn d'ell, però ha donat per fet que l'independentisme -que controla des d'ahir la mesa del Parlament perquè Pedro Sánchez li va "entregar" l'òrgan, segons el PP- deixarà caure el PSOE un cop estigui aplicada l'amnistia. Quan arribi el dia, ha apuntat el dirigent gallec, el PP estarà preparat per convertir-se en "alternativa". De moment, els comicis estatals continuen lluny del radar.

Feijóo ha indicat que s'ha "triplicat" la diferència amb el PSOE respecte de les espanyoles de fa un any, i ha remarcat que són l'únic partit que ha crescut respecte de l'anterior convocatòria al Congrés. "Hi ha hagut una feina d'equip excel·lent", ha remarcat el dirigent gallec, que ha posat de manifest que han "caigut" tots els partits que formen part de la majoria governamental. "Baixen el PSOE, Junts, ERC, el PNB i per descomptat baixa Sumar. Li han comprat el discurs als socialistes i això els ha dut al desgast electoral", ha apuntat Feijóo, que ha retret a totes aquestes formacions que no demanin explicacions per la "corrupció" que, segons ell, està afectant seriosament el PSOE.

El president del PP, en aquest sentit, ha retret a Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern espanyol i fins ahir màxima dirigent de Sumar, que hagi plegat de les responsabilitats orgàniques i no de les institucionals. Feijóo també ha volgut assenyalar que el "discurs de la por" ja és "cosa del passat", i que ara cal "esperança". "El nostre projecte serà servir tothom. El PP treballarà al Parlament Europeu per la igualtat dels espanyols, per la separació dels poders i per tornar a la primera línia política les prioritats dels espanyols, i per posar fi als murs", ha ressaltat Feijóo, que veu "paralitzat" Sánchez pels "cada vegada més casos de corrupció" que l'afecten i per la manca de projecte, vinculat al "separatisme".

En aquest sentit, ha indicat que l'independentisme ha "desafiat" la democràcia amb la tria de la mesa del Parlament per haver fet servir els vots dels exiliats. "Sánchez ha donat el poder a l'independentisme a la mesa que no li havien donat els ciutadans a les urnes", ha remarcat el dirigent gallec, que ha equiparat el PSOE al sobiranisme. "D'això ha valgut la victòria de Salvador Illa: ha servit per tenir al PP de Catalunya més fort que mai en la història recent", ha indicat Feijóo, que ha qualificat com a "estafa" el que va passar aquest dilluns a la cambra catalana. "En les condicions que té Sánchez, aquesta legislatura no hauria d'haver començat. Ha d'acabar-la el més aviat possible", ha apuntat.

"Sé que la raó que no li donen els espanyols la vol tenir controlant les institucions", ha destacat Feijóo, que ha citat la imputació de la dona de Sánchez i del seu germà. "El meu compromís és que qui ens hagi votat i qui encara no ho hagi fet trobi en el PP una alternativa. Hem de reconstruir la confiança", ha assenyalat el dirigent gallec, que ha donat per fet que qui manarà sobre el calendari electoral a l'Estat serà l'independentisme. "Cada vegada li resulta més inútil Sánchez", ha apuntat. En aquest sentit, ha