No hi ha hagut cap sorpresa. La vaga de Vox contra la llei d'amnistia ha fracassat de manera rotunda, ja que no ha tingut seguiment i no ha afectat el funcionament de cap servei. La convocatòria per aquest divendres, feta pel sindicat que exerceix de braç dret al partit d'extrema dreta Solidaritat, només ha aplegat un grupet d'ultres davant la seu del PSOE de Ferraz, a Madrid, i algun pronunciament anecdòtic en altres punts de l'Estat.
Tot plegat és la crònica d'un fracàs anunciat, perquè cap altre sindicat donava suport a una aturada que té plenament caràcter polític i que, per tant, mai s'hauria d'haver produït. Els sindicats majoritaris com UGT o CCOO, de fet, han reiterat en diverses ocasions que una aturada política és il·legal, tot i que el govern espanyol va acabar acceptant-la en considerar el dret de vaga com a fonamental.
[noticiadiari]2/265528[/noticiadiari]
Per aquest suport nul és potser que ni Vox ni el seu sindicat han comunicat dades de seguiment. La resta de sindicats i la patronal, que ja eren conscients del fracàs de la convocatòria, tampoc participaran del recompte de treballadors que aquest divendres han decidit no presentar-se a la feina.
Però sí que hi ha algunes dades que revelen el nul suport a la vaga. A l'administració general de l'Estat només dos de més de 4.000 treballadors han decidit no anar a treballar i adherir-se a l'aturada de l'extrema dreta. A les Illes Balears, han estat 22 de gairebé 29.000 treballadors públics els que també han fet vaga. A Catalunya, encara sense dades, només s'ha viscut un petit grupet protestant davant la seu de CCOO a Cornellà.
Fracàs absolut de la vaga general de Vox contra l'amnistia
La convocatòria del sindicat de l'extrema dreta té un seguiment nul, no afecta el funcionament de cap servei i només aplega un grupet d'ultres a Ferraz
ARA A PORTADA
Publicat el 24 de novembre de 2023 a les 15:42
Actualitzat el 07 de març de 2024 a les 13:12
Et pot interessar
-
Política La reforma dels estatuts de Llach agreuja el conflicte intern a l'ANC
-
Política L'independentisme continua fent teràpia un any després del 12-M: tornarà a tenir majoria?
-
Política Espanya demana tornar a abordar l'oficialitat del català a la reunió del Consell de la UE un any després
-
Política Junts planteja prohibir l'empadronament a qui ocupi il·legalment un habitatge