Illa promet «recuperar» la indústria si és president: «Això sí que ho tornarem a fer»

El cap de llista del PSC afronta les setmanes prèvies a les eleccions amb "optimisme" però "sense donar res per fet"

El líder del PSC, Salvador Illa, en l'acte de precampanya a Sant Joan Despí
El líder del PSC, Salvador Illa, en l'acte de precampanya a Sant Joan Despí | Mariona Puig / PSC
Redacció
06 d'abril del 2024
Actualitzat a les 17:54h


El primer secretari del PSC i candidat a la presidència del Govern, Salvador Illa, s'ha compromès a aconseguir que la indústria representi el 25% del PIB català si és elegit president a les eleccions del 12 de maig. Així ho ha anunciat en un míting a Sant Joan Despí, que ell mateix ha assenyalat com el primer acte de la precampanya.

Illa ha afirmat que liderarà la "tercera transformació" de Catalunya, per darrere de la recuperació de l'autogovern i de la "transformació social" que afirma que van encapçalar els presidents Pasqual Maragall i José Montilla. En aquest sentit, el líder socialista ha subratllat que mentre que l'any 2000 la indústria suposava el 25% del PIB, ara és del 20%, i s'ha compromès a recuperar la xifra. "Això sí que ho tornarem a fer", ha dit.


El principal favorit segons les enquestes per guanyar els comicis catalans ha fet el primer discurs de precampanya davant un auditori de Sant Joan Despí ple i amb simpatitzants seguint la intervenció per streaming en sales annexes, amb un total de 600 persones aplegades al recinte, segons el PSC. A cinc setmanes per les eleccions, Illa ha dit que afronta la prèvia "amb optimisme" però "sense donar res per fet".