Josep Bou prepara una llista per Barcelona amb poca presència del PP

El candidat aconsegueix de Pablo Casado el marge de maniobra que va demanar per poder confeccionar el seu equip, ple d'independents

Casado, abraçant el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou
Casado, abraçant el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou | ACN
07 de gener del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 20:34h
L'empresari Josep Bou, candidat del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, està abocat a la configuració de la seva llista electoral. Segons fonts properes al PP, l'alcaldable prepara un equip amb molts independents i poca presència orgànica del partit que li dona suport. Bou busca perfils amb experiència de gestió, preferiblement sense carnet i amb capacitat professional. Un equip en què també s'hi podria integrar alguna figura mediàtica i que pretén trencar amb la imatge clàssica d'una candidatura electoral.

El PP català va celebrar el 10 de novembre passat el congrés per renovar la direcció. Xavier García Albiol va donar el relleu a Alejandro Fernández en presència de Pablo Casado. Al cloure el congrés, Casado i Bou van conversar al bar de l'hotel Melià de Sitges. Pocs podien sospitar en aquell moment que el líder del PP i l'empresari unionista estaven tancant una operació política.

La primera aparició de Bou davant els dirigents i militants del partit -en què es va comprometre a treure el llaç groc de la façana de l'Ajuntament i va esmentar la cançó El noi de la mare per mostrar credencials catalanes-  va sobtar l'auditori i va donar lloc a imitacions i bromes.

Casado i la direcció del PP català van proposar a Bou el que té elements de regal enverinat. Les perspectives electorals dels populars catalans estan ara mateix a la baixa i preservar la presència del partit al consistori barceloní és un repte. La candidatura unionista de Manuel Valls és una competidora temible i l'amenaça d'una possible llista de Vox complica encara més l'horitzó del PP a Barcelona. En aquest context, el nom de Bou va començar a ser valorat. Però l'empresari, que vol mantenir la condició d'independent, va demanar tenir mans lliures, segons apunten fonts properes al PP.

"Fer de la necessitat virtut"

Tant la direcció espanyola com la catalana han vist que l'única opció que els permetia afrontar amb opcions les municipals del 2019 era trobar un candidat aliè al món polític i que pogués presentar-se com una figura del tot nova. La retirada d'Alberto Fernández com a cap de llista facilitava les coses. "Fer de la necessitat virtut era l'únic que el partit podia fer", en paraules d'un coneixedor de la vida del PP.     

Joan López Alegre, home clau

L'equip de campanya es tancarà properament. Fins ara, un nom clau en l'entorn del candidat ha estat Joan López Alegre, director de l'agència de comunicació Strategyccom i conegut tertulià. López Alegre és militant del PP i ha estat regidor de Mataró i diputat al Parlament (2004-06), però a més coneix Bou des de fa anys i ha col·laborat en activitats de l'entitat Empresaris de Catalunya que presidia Bou fins que va ser designat candidat. Les darreres setmanes ha assessorat Bou en l'àmbit de la comunicació.

En aquests moments, Bou i la direcció del PP treballen per tancar el programa electoral. De moment, persones informades dels moviments interns al partit asseguren que Bou està duent a terme intensos contactes amb el món empresarial de Barcelona, àmbit prioritari en els càlculs polítics de Bou.  
Arxivat a