La CUP afirma que la previsible suspensió de la llei del referèndum no pot ser cap fre a l'1-O

Els anticapitalistes insten l'independentisme a "assolir l'objectiu de la legislatura" en una acció davant del Parlament abans del ple de la desconnexió

Anna Gabriel i representants de la CUP, aquest dimecres davant del Parlament
Anna Gabriel i representants de la CUP, aquest dimecres davant del Parlament | Adrià Costa
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:17h
Primera acció de compromís amb el referèndum d'un dimecres transcendental al Parlament. La CUP ha volgut subratllar la seva determinació per celebrar la consulta de l'1 d'octubre amb un acte davant de la cambra catalana just abans del ple de la desconnexió. La diputada Anna Gabriel ha subratllat que aquest dimecres "no va de tràmits parlamentaris, va d'aprovar una llei transcendetal per al país", en referència a la llei del referèndum. "La conquesta de drets s'ha fet sempre desbordant murs i sobrepassant límits", ha recordat Gabriel. Un missatge que porta implícit el camí de la desobediència.

Amb la presència de diputats, regidors, alcaldes i membres del secretariat nacional, la CUP ha dibuixat el missatge "1-O Referèndum" davant del Parlament. "Avui és un dia clau per a l'esquerra independentista", ha detallat Gabriel, que ha parlat en nom de la formació per destacar l'"excepcionalitat" de la jornada. La diputada ha assegurat que el govern espanyol suspendrà de manera "immediata" la llei, però que aquesta suspensió "no pot ser fre de res". "Quan s'hagi aprovat la llei del referèndum i s'hagi firmat el decret de convocatòria, haurem assolit l'objectiu de la legislatura".