Torrents és mosso d'esquadra en excedència (ara treballa pel PDECat a Badalona) que ha tingut algunes aparicions mediàtiques sonades i vol recollir el vot descontent amb els "pactes de despatx" de l'assemblea entre alguns dels que eren afins a Marta Pascal i els crítics que tenen l'aval de Puigdemont.
Mentrestant, Bonvehí, que aspira a la presidència, ha madurat, en el decurs d'una llarga negociació interna, canvis a la llista avalada per Puigdemont, que ja ha registrat amb més de trenta noms i que es votarà en bloc. Hi figura Josep Tarín, alcalde de Talamanca i pròxim al mateix Bonvehí. També hi són Lourdes Ciuró i Meritxell Budó, alcaldessa de La Garriga. Els consellers Damià Calvet, que es presenta com "la veu" de Josep Rull, i Miquel Buch, amb fil directe amb Jordi Turull, no seran a l'executiva després que no s'hagi relaxat el règim d'incompatibilitats. Bonvehí ha fet també algunes concessions a l'anterior direcció per evitar que presentessin una llista alternativa.

Maria Senserrich, portaveu del PDECat, a l'assemblea del partit Foto: Adrià Costa
El debat de les incompatibilitats, que els crítics han intentat sense èxit relaxar, la manera com es va confeccionar la nova cúpula durant la jornada de dissabte i la sensació que el partit queda arraconat expliquen els moviments en el marc d'una assemblea marcada per les tensions. La decisió d'integrar-se a la Crida és ferma, però hi ha diferències notables sobre com cal gestionar-ho. No tothom vol entregar el partit sense reivindicar la feina feta en els darrers dos anys.
A Bonvehí i Nogueras, que és diputada al Congrés i candidata a l'alcaldia per Mataró, els acompanyen membres de l'antiga direcció amb altres que eren crítics o apostes personals a Puigdemont i que amplien aquest organisme. Els noms són Ferran Bel (diputat al Congrés), Montserrat Candini (senadora i alcaldessa de Calella), Maria Senserrich (fins ara portaveu del partit), Marc Castells (president de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada), Vanessa Ferrer (responsable de mobilització del partit), Lluís Soler (alcalde de Deltebre), Lluís Font (diputat al Parlament), Dolors Tella (delegada de Territori a Lleida), Meritxell Ruiz (exconsellera d'Ensenyament), Xavier Fonollosa (alcalde de Martorell), David Font (alcalde de Gironella), Genís Boadella (vicepresident del partit a Barcelona), Lluís Guinó (diputat al Parlament i alcalde de Besalú), Josep Tarín (alcalde de Talamanca), Marc Solsona (diputat al Parlament i alcalde de Mollerussa), Albert Alins (director general de muntanya i litoral), Lourdes Ciuró (diputada al Congrés), Dídac Nadal (regidor i alcaldable a Tarragona), Albert Piñeira (alcalde de Puigcerdà), Susanna Rivero (membre de la direcció i del sector liberal del partit), Francina Vila (regidora a Barcelona), Pere Soler (exdirector general de Seguretat), Mª Àngels Planas (tinent d'alcalde de Girona), Antoni Postius (diputat al Congrés i candidat a Lleida), Meritxell Budó (alcaldessa de la Garriga), Carles Agustí (responsable de govern obert a la Diputació), Joan Pere Gómez (gerent de Ports de la Generalitat i portaveu municipal a l'Ametlla de Mar) i Montse Morante (militant de l'Hospitalet).

Dirigents de la direcció sortint, com Maria Senserrich i Ferran Bel, en un recés Foto: Adrià Costa
Pel que fa a la llista de Torrents, que reivindica que es pugui votar de forma desbloquejada i no en bloc els càrrecs del partit, en formen part Lola Mata Gil com a vicepresidenta, Ramon Figuerola, Lídia Morera, Antoni Rafanell, Anna Real, Pere Clota, Meritxell Juan, Antoni Arenas, Elena Viñas, Miquel Àngel Pérez, Rosa Maria Famades, Marc Llos, Joan Maria Terribas, David Fernández, Ramon Sánchez, Jordi Casals, Ricard Nogues, Pol Castellà, Joan Alcaraz, Xavier Aiguader, Carles Coloma i Mireia Alabart.