
Un any més, i ja en van quatre, aquest diumenge torna la Fira de la Carbassa organitzada pels Carbassaires de Sant Joan, una de les cites més populars de la tardor a Sant Joan de les Abadesses tot i la seva joventut. La recepta és la de cada any: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i el concurs de carbasses grans. Un conjunt de propostes a l'entorn d'aquest fruit que tradicionalment s'ha utilitzat com a aliment per fer confitures i sopes, però també com a recipient, com a element decoratiu i, fins i tot, com a instrument musical.
La IV Fira de la Carbassa, situada a la plaça Clavé i entorn, començarà a les 11 del matí. A partir de llavors es podrà fer una degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria, participar en un taller de dibuix adreçat a infants o observar la demostració de l'art de fer escultures amb carbasses. Tot i això, des de primera hora aniran arribant les carbasses del concurs.
Ja a la tarda, a partir de les quatre, es farà un taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i nenes i, a les sis lliuraran els premis del concurs de carbasses, que hauran estat exposades durant tot el dia. El concurs, on els darrers anys s'han presentat exemplars de 300 i, fins i tot, 400 quilos, compta amb una dotació de 1.300 euros en premis.
Més informació i programa complet d'activitats
Galeries de fotos
Fira de la Carbassa 2012 (Marcel Urgell)
Fira de la Carbassa 2011 (Xevi Mas)
Fira de la Carbassa 2010 (Lurdes López)