L'Aula d'Hostaleria duplica l'oferta d'inserció laboral

Mantenen els cursos de cuina i sala i n'afegeixen de relacionats amb la indústria agroalimentària

Publicat el 27 d’abril de 2010 a les 14:33
Cursos de formació per aturats de l'Aula d'Hostaleria. Foto: Arnau Urgell

L'Aula d'Hostaleria del Ripollès oferirà els propers dotze mesos entre 240 i 270 places als diversos cursos d'inserció laboral. Un fet que suposa, com a mínim, duplicar l'actual oferta tant en places (el 2009 van ser 117) com temàticament. En aquest sentit es mantenen els cursos de cuina i de sala i se n'afegeixen de relacionats amb la indústria agroalimentària -pastisseria i forn i càtering-.

Nancy Rovira, coordinadora de l'Aula d'Hostaleria, ha explicat que dels 117 participants als cursos del darrer any 17 s'han inserit en el sector de l'hostaleria i 23 en altres àmbits. “El percentatge no ha baixat” ha explicat Rovira tot i que ha admès que ara “les empreses seleccionen molt més, es busca els més qualificats”.

Tots els cursos són gratüits i estan finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE). Estan adreçats a demandants d'ocupació -cobrin o no prestació d'atur- però enguany es reserva fins al 40% de places a persones que tinguin feina però vulguin millorar la seva formació.

Cursos d'hostaleria i restauració
Preparacions bàsiques de cuina amb hortalisses,
peixos, mariscs, carns, aus i despulles
Dates: 13/04/2010 – 30/06/2010
Organització i desenvolupament del servei
Dates: 03/06/2010 – 30/06/2010
Preparacions bàsiques de cuina amb hortalisses,
peixos, mariscs, carns, aus i despulles
Dates: 15/09/2010 – 30/11/2010
Confecció de la carta de vi, cava i xampany
i el seu servei
Dates: 1/10/2010 – 29/10/2010
Tècnica de tast de vins
Dates: 29/11/2010 - 16/02/2011
Preparacions bàsiques de cuina amb hortalisses,
peixos, mariscs, carns, aus i despulles
Dates: 1/12/2010 – 08/03/2011

Cursos per treballar a la indústria alimentària

Tractaments previs i processats comuns
Dates: 13/09/2010 - 22/12/2010
Elaboració de plats frescos i/o refrigerats (IV gama)
Dates: 25/11/2010 - 08/03/2010
Elaboració de plats preparats tractats per calor per
a la seva conservació
Dates: 25/11/2010 - 08/03/2011
Elaboració de plats precuinats i cuinats congelats
Dates: 23/12/2010 - 28/03/2011
Tècniques bàsiques de pastisseria
Dates: 21/09/2010 - 03/11/2010
Elaboració de masses
Dates: 05/11/2010-15/12/2010