16
de juny
de
2009
Darrer esforç per complir un 'somni', que Vallfogona de Ripollès tingui una llar d'infants rural. Les obres per adequar la planta baixa de la rectoria estan molt avançades. En aquest sentit els serveis ja s'han instal·lat i actualment es procedeix als acabats. Globalment l'adequació d'aquest espai cedit pel Bisbat de Vic tindrà un cost que rondarà els 100.000 euros i que se sufragarà amb aportacions del Departament d'Educació entre altres administracions.
Cinc places confirmades, matrícula oberta
Hores d'ara ja hi ha cinc nens i nenes, quatre de Vallfogona i un d'Olot, que estrenaran l'equipament a partir de setembre. Per altra banda, la matrícula està oberta a noves incorporacions 'tant del municipi com de fora'. En aquest sentit l'alcaldessa vallfogonina, Maria Carme Freixa, recorda que les llars rurals permeten tenir fins a 13 alumnes. Dúnia Sampons, que serà la directora de la llar, considera molt probable que acabin sent entre 6 i 7 nens i nenes.
La directora del nou equipament anima als pares i mares de poblacions com Ripoll a dur la seva mainada a Vallfogona. 'Els elements diferencials seran poder realitzar una atenció molt personalitzada per tractar-se d'un grup petit i poder realitzar moltes activitats a l'exterior'. Aquest fet té especial importància tenint en compte que set nens d'1 a 2 anys s'han quedat sense plaça a les guarderies de Ripoll. La llar, de gestió municipal, seguirà el mateix projecte pedagògic que l'escola, situada a uns 150 metres. 'El professorat d'ambdós centres farem moltes reunions conjuntes' explica.
El cas de Sampons -que estarà acompanyada a la llar d'infants per una auxiliar- compleix la dita de 'roda el món i torna al Born'. Barcelonina de naixement ja havia fet de mestre a l'escola de Vallfogona durant un any. Actualment exercia a Castelló d'Empúries i vivia a l'Escala i hores d'ara ja prepara les maletes per instal·lar-se al municipi vallfogoní.
Noranta metres quadrats, tot exterior
Si alguna immobiliària hagués de vendre el local que ocuparà la llar d'infants faria referència a la gran lluminositat de l'espai -a quatre vents- i la seva posició cèntrica. I és que la llar d'infants queda just a mig camí de la piscina, la zona esportiva i el futur centre cívic per una banda, i l'Ajuntament, l'escola i el telecentre per l'altra. I al seu darrere té l'església de Sant Julià, a l'entrada de la qual la llegenda diu que hi ha enterrat el gegant Plafalgars.
La planta té uns noranta metres quadrats. Hi haurà tres aules -una de principal, una que farà funcions de menjador i sala polivalent i una tercera per dormir-. A banda la llar disposarà de cuina, una biberoneria, un lavabo pels nens i un altre per les mestres. Un ampli jardí-pati servirà per acollir totes les activitats exteriors.