La trobada havia estat convocada per l'alcalde de Torelló, Miquel Franch i ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà; del president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez; de l'alcalde de Sant Quirze de Besora, David Mascarella, de l'alcalde de Centelles i president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa, i el primer tinent d'alcalde de Manlleu, David Bosch. Finalment, l'Ajuntament de Vic ha excusat la seva assistència.
D'entrada, els representants municipals han constatat les problemàtiques que patiran els ciutadans arran de les obres de desdoblament de la C-17 que limitaran notablement la comunicació per carretera entre les dues comarques. En aquest sentit, l'alcaldessa de Ripoll ha destacat la necessitat d'actuar "amb prevenció". I en aquest sentit, el tren es perfila com l'alternativa a les previsibles restriccions circulatòries de la carretera.
Miquel Franch ha recordat que ADIF ha fet una inversió de 3,5 milions d'euros en dotar la línia de tres noves subestacions elèctriques, a Manlleu, Planoles i Puigcerdà. Fins ara l'electrificació de la línia era tan precària que només podien circular tres trens al mateix temps. Segons Miquel Franch, "ara, amb aquest problema solventat, no ens poden dir que hi ha inconvenients tècnics per tenir més freqüència de pas de trens". A més, entre Vic i Ripoll hi circulen diàriament 12 trens de pujada i 12 de baixada, cosa que significa que entre un i altre "hi ha temps suficient perquè s'hi pugui ubicar un altre tren". A banda que les estacions d'aquest tram tenen vies suficients per fer els creuaments dels combois.
Tot això abona la proposta de la llançadora o metro comarcal que faria augmentar considerablement el pas de trens amb la millora del servei que això significa. Miquel Franch ha afirmat que "oblidem-nos que el metro comarcal no és possible sense la doble línia". En el mateix sentit s'ha expressat Teresa Jordà: "tècnicament no tenen excusa. És només qüestió de sumar voluntats. Només és qüestió que algú ens escolti i ens entengui. No demanem pas l'alta velocitat, només millors combois i més freqüència". També Enric Pérez va apuntar d'avaluar les potencialitats de la línia quant al transport de mercaderies o d'una eventual connexió amb Andorra.
Els representants polítics van consensuar tres temes vitals sobre els quals incidir: la millora del combois, que estan en un estat "inacceptable" segons Miquel Arisa; la implantació d'una llançadora comarcal, que significarà més freqüència de pas, que és "possible i necessària"; i una millora global de la línia, des de la renovació de la catenària, fins a la millora de les estacions, de la megafonia, de l'atenció als usuaris... David Mascarella ha afegit que la llançadora, encara que sigui una mesura correctora de les obres de la C-17, "es conservi més enllà de les obres i esdevingui definitiva".
I per fer possible això, la idea és implicar-hi la societat civil a partir de diversitat de collectius, des de la cambra de comerç a agrupacions empresarials passant per la UVic o els sindicats.
I de cara a posar en marxa les primeres accions, es va acordar crear una comissió més reduïda per a la qual s'han ofert per formar-ne part els alcaldes de Torelló i Ripoll, el president del Consell Comarcal del Ripollès i el quart representant que sortirà de la terna Consell Comarcal d'Osona, Ajuntament de Vic i Ajuntament de Manlleu. La primera acció serà demanar una entrevista amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, i posteriorment reunir-se amb representants de Rodalies de Renfe. Els representants polítics han insistit en la urgència d'aquestes gestions i en que no admetran respostes ambígües perquè "ara no hi ha impediments tècnics, el que demanem només és qüestió de voluntat política".