Amb tot això, a part de complir amb la normativa electrotècnica vigent, també es satisfà amb el reglament de desenvolupament de la Llei d'ordenació ambiental de l'enllumenat per a la protecció del medi nocturn, que té com a principals objectius els de mantenir al màxim possible les condicions naturals de les hores nocturnes, beneficiant la fauna, la flora i els ecosistemes en general.
Amb un enllumenat convencional s'estima que caldria una potència elèctrica de l'ordre dels 3750 watts, mentre que amb la solució adoptada només en calen uns 315.
S'ha procurat que els llums utilitzats siguin tancats i dirigeixin la llum cap a terra així com que l'enllumenat que s'instal·li preferentment, tingui acreditada llur qualitat i que es connecti només quan calgui, per evitar la contaminació lumínica i fomentar l'estalvi d'energia.
A nivell conceptual, el llum pretén tenir una gran funcionalitat sense deixar de banda un atractiu estètic. S'ha procurat una solució de muntatge fàcil i ràpid, que s'adapti i sigui vàlida per diferents entorns urbans o de via pública i que es mostri resistent davant dels possibles actes vandàlics, gràcies al seu cos d'alumini.
Des del moment que es va inaugurar l'Escola del Treball del Ripollès, tant l'Ajuntament com la Fundació Eduard Soler van tenir la intenció d'il·luminar aquest tram. L'Ajuntament de Ripoll va demanar a la Fundació Eduard Soler que fes un projecte per il·luminar aquest tram, que servirà tant per als alumnes de l'escola com pels molts vilatans que habitualment fan una caminada per aquesta ruta.
Finalment, destacar que el tram il·luminat voldria ser un espai on totes les empreses del Ripollès puguin ser-hi representades. Es per això, que cada empresa que vulgui podrà participar amb el patrocini de cada un dels 105 punts de llum instal·lats, gravant el seu logotip o una inscripció desitjada en una placa adherida en la pròpia base del llum.
