El Ple de Sabadell dona llum verda a la construcció del SurfCity

L'objectiu és crear una piscina d'onades a la Zona Esportiva de Sant Oleguer

Publicat el 06 de juliol de 2022 a les 08:09
El SurfCity serà una realitat a Sabadell. Aquest dimarts el ple municipal del mes de juliol ha aprovat per majoria -amb els vots a favor del PSC, Junts i Cs- el traspàs del solar municipal a un grup inversor per projectar la futura piscina d'onades a la Zona Esportiva de Sant Oleguer. L'aprovació inicial ha comptat amb els vots en contra d'ERC, la Crida i entitats ecologistes que ja han avançat que presentaran al·legacions al projecte. Per la seva banda, Marta Morell -regidora no adscrita del govern- també ha votat en contra. 

El projecte, defensat des de fa mesos per l'alcaldessa, Marta Farrés, està previst que tingui un retorn de 41.700 euros anuals a l’Ajuntament per una concessió a 40 anys a l'empresa que se'n faci càrrec. En declaracions al Ple, la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, ha assegurat que l’equipament no tindrà repercussions ambientals perquè s’han marcat límits: “A l’Ajuntament hem marcat unes condicions –com l’ús d’aigua residual i adaptacions paisatgístiques– que s’hauran de complir tant sí com no”, ha asseverat. 

Per la seva banda, des de Junts han donat suport a la iniciativa perquè considera que cal temps per estudiar la proposta i prendre una decisió: “No fer res seria la paràlisi permanent i malbaratar recursos públics. No podem tancar la porta així com així”, ha expressat Lluís Matas. El mateix ha passat amb Cs quan el seu portaveu, Adrián Hernández, ha asseverat que "no podem dir que això és carregar-se l’Amazones”, i ha posat en valor les limitacions que s’han marcat sobre l’impacte paisatgístic i sobre l’ús d’aigua i d’energia.
 
 
Des d'ERC han acusat el PSC d’arreglar la cessió i d’utilitzar les formes de l’exalcalde Manuel Bustos. “S’ha fet a mida”, ha afirmat el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, sobre una piscina que veu “frívola, elitista i desconnectada dels problemes dels veïns” i contrària a la situació d’emergència climàtica. I Nani Valero, de la Crida, ha apel·lat a la "responsabilitat personal de cada regidor sobre la qüestió ambiental”, sobre un projecte que considera “especulatiu”. 

A l'exterior del Consistori, una trentena de persones d'entitats ecologistes s'han concentrat per rebutjar el projecte. Les organitzacions també han intervingut al ple municipal on han advertit de les conseqüències ambientals que tindria l’equipament, situat a escassos 50 metres del riu. “No podem abocar tones de ciment sobre el Ripoll”, ha assegurat la presidenta de l’Associació d’Amics del Ripoll, o des de l'Adenc s'han qüestionat l'opacitat del projecte pel que fa al consum energètic i d'aigua. Finalment, des del Moviment Veïnal del Sud ha acusat l’Ajuntament de fer “una concessió a mida”.