Tensió a la Policia Municipal de Sabadell per la reestructuració del torn de nit

Agents del cos denuncien que es vol retallar el torn de nit per reforçar la Policia de Proximitat | Asseguren que es generaria inseguretat pel nombre d’efectius disponibles a la nit i per la impossibilitat de fer patrulles nocturnes | Apunten que la ràtio d’agents no correspon a una ciutat com Sabadell

Concentració d'agents aquest dijous davant de l'Ajuntament
Concentració d'agents aquest dijous davant de l'Ajuntament | Albert Segura
Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 9:18h
Agents de la Policia Municipal de Sabadell han manifestat el seu malestar davant l’anunci d’una reestructuració interna del cos que suposarà la reducció d’efectius en el torn de nit. Segons han explicat fonts del col·lectiu i que us avança NacióSabadell, es tractaria d’una davallada d’entre 14 i 18 agents que es destinarien a reforçar la Policia de Proximitat de dia, i que duria a la precarització del servei nocturn.
 
Una quinzena d’agents s’han reunit aquest dijous davant de l’Ajuntament per intentar tractar aquest tema i vehicular el seu malestar a l’equip de govern. Es tracta d’uns canvis que es volen aplicar “tan aviat com sigui possible”, apunten, i que comportaria una reducció significativa dels agents destinats al torn de nit.
 
“Una cosa és que es vulgui potenciar la visualització de la policia durant el dia, però de nit, que és quan hi ha més conflictivitat, és quan hi haurà menys personal”, ha explicat a Nació Sabadell Jesús Rodríguez, responsable de Política Sindical. En aquest cas, detalla que hi hauria uns 15 agents disponibles, molts dels quals haurien de fer tasques internes a Can Marcet, fet pel qual el nombre d’efectius al carrer seria mínim i, per tant, incrementaria la sensació d’inseguretat, tant per als ciutadans com per als propis agents.
 
Rodríguez apunta, a més, que no s’ha permès als sindicats traslladar aquestes novetats als agents: “La setmana passada, en el briefing inicial de torn, no es va deixar als representants sindicals explicar la situació als companys, i això no havia passat mai”. Per aquest motiu, dilluns que ve tenen previst celebrar una trobada amb els responsables del cos, amb l’objectiu d’abordar les diferències de criteri a l’hora d’aplicar la nova organització.
 
Per sota de les ràtios
 
Els agents també han posat sobre la taula la mala situació en què es troba Sabadell, una ciutat amb més de 200.000 habitants que compta amb un total de 218 agents. “No surten els números, el problema és que falta gent aquí com a mínim hi hauria d’haver uns 300 agents”, assegura.
 
En aquest sentit, assegura que la mitjana d’edat és actualment d’uns 49 anys, motiu pel qual considera que hi ha “un problema” que caldria resoldre tan aviat com sigui possible.

En la concentració que han fet aquest dijous davant l'Ajuntament, els agents també han intercanviat punts de vista amb el regidor de Serveis Centrals i Nova Economia, Albert Boada, així com amb el portaveu del PP, Esteban Gesa, o el regidor socialista Cristian Sánchez.