La Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS) es planta. El col·lectiu, amb molts anys a les esquenes organitzant les diferents Diades de la ciutat avisa que "no acceptaran aquestes pressions" i que, en cas d'obligar-los a seguir les indicacions anunciades per l'alcaldessa Marta Farrés, denunciaran "xantatge i coacció" per part d'un govern municipal que "no aposta per la cultura popular".
Amb aquesta contundència s'ha expressat la CFPS en un comunicat penjat a les xarxes socials i en declaracions a NacióSabadell sobre la Festa Major 2021, sense activitats multitudinàries ni concerts de cartell. "Nosaltres volem seguir la normativa del Procicat i no una que s'han inventat des de l'Ajuntament i que no està publicada enlloc", apunten. En aquest sentit, critiquen les restriccions horàries imposades de les activitats que hauran d'acabar com a molt tard a les 23 h de la nit i els límits d'aforament de màxim 300 persones per activitat.âš ï¸EL GOVERN DE SABADELL SE SALTA LA LLEI PER IMPEDIR LES FESTES POPULARS!âš ï¸
— Barraques Sabadell - CFPS (@Barraques_sbd) August 21, 2021
🔴L’@Aj_Sabadell dicta unes mesures que entren en contradicció amb el PROCICATâ¬‡ï¸ #FMSBD21
"L'aforament de 300 persones és un insult a fer la cultura accessible a la ciutadania", asseguren mentre destaquen, apunten, la incongruència que dies abans se celebri la Cursa Popular amb més de 800 inscrits o que al partit del CE Sabadell hi puguin accedir a l'interior del camp fins a 3.300 persones. "Les normes no són iguals per a tothom", rematen.
Una mateixa línia d'argumentació que traslladen amb la restricció nocturna al·legant que la restauració es mantindrà oberta fins a les 00.30h de la matinada. Consideren que si l'objectiu és evitar aglomeracions, el que cal fer és ampliar els espais on se celebren les activitats a altres punts del municipi acompanyat d'un efectiu control policial per netejar l'espai a posteriori.
Per altra banda, també esgrimeixen el perjudici econòmic com a entitat que els suposa no poder disposar de barra de bar a les Barraques. Uns ingressos íntegrament destinats a l'organització d'activitats i a "mantenir viva la cultura de la ciutat". Argumenten que, sense aquests diners, muntar aquests esdeveniments no seria possible perquè les subvencions públiques són insuficients.
En aquest sentit, tenint en compte que des de la Comissió havien treballat durant molts mesos per presentar un programa adaptat a les condicions pandèmiques del moment per garantir totes les mesures de seguretat necessàries, lamenten que l'Ajuntament hagi decidit "unilateralment canviar les regles del joc" a l'últim moment.
Per aquest motiu, la CFPS critica les formes de l'Ajuntament de Sabadell i avisa: "de moment seguirem amb el programa acordat mentre es valora la viabilitat de fer les activitats tal i com ens agraden".