La CUP de Sabadell carrega contra els socis de govern

Consideren que han actuat de manera incoherent en no donar suport a una moció en defensa d’una ILP a favor de l’educació pública | Es va presentar en Junta de Portaveus i només va rebre el vot favorable de la Crida

Publicat el 10 de febrer de 2016 a les 15:34
Actualitzat el 10 de febrer de 2016 a les 15:39
La CUP de Sabadell lamenta que els socis de govern de la formació a la qual pertanyen, la Crida per Sabadell (ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell), no hagin donat suport a una moció en defensa d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en defensa de l’educació pública. El text es va presentar en Junta de Portaveus, però només va rebre el vot favorable de la Crida, mentre que els tres socis de govern s’hi van abstenir.
 
Els representants de la CUP posen de manifest que estan sorpresos per l’abstenció, donat que ahir mateix l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC), i el regidor d’Educació, Joan Berlanga (UpC), van defensar l’ensenyament públic i de qualitat a través d’una acció conjunta amb representants de la comunitat educativa comarcal davant als Serveis Territorials d’Ensenyament a Sabadell. “Ens sorprèn la postura dels grups polítics de l’Ajuntament que donen suport al govern i que donen suport a l’ensenyament públic a la comarca, però que no han estat capaços de donar-ne a la ILP que plantejàvem”, explica Víctor López, portaveu de la CUP.
 
El cupaire afegeix, però, que Berlanga, en qualitat de regidor d’Educació, els trobarà al costat per reivindicar tota millora en el sistema d’ensenyament públic per definir “el model de República Catalana” que es vol.
 
Els socis justifiquen el seu posicionament
 
Els companys de govern asseguren que el seu posicionament d’abstenció respon a què no hi ha un consens marcat en el si de la comunitat educativa. “Compartim els grans objectius de la ILP, però entenem que no té el suficient consens en el marc de la comunitat educativa com per poder tirar endavant”, assenyala Cris Molins, membre del grup de treball d’Educació d’UpC.
 
En la mateixa línia es pronuncia ERC, que assegura que es posen aspectes damunt la taula com la retirada del concert educatiu, que creuen que no ha de ser total, i que no permet que cada centre adapti el seu propi model educatiu, entre d’altres. “Entenem que quan sigui el moment, i en el marc de la Constitució aprovada en referèndum pel poble català, caldrà fer un gran debat amb totes les forces polítiques i amb la comunitat educativa per arribar a un Pacte Nacional que serveixi de base per elaborar una Llei d’Educació Catalana que proporcioni l’estabilitat que el sector educatiu es mereix i necesita”, assenyala Blai Gasol, membre de l’executiva local d’ERC, en un comunicat.