Sabadell posa a punt les fonts d'aigua ornamentals

La mesura vol posar a punt les instal·lacions per a quan decaiguin les restriccions per la sequera

  • Uns operaris posant a punt una font a Sabadell. -
Publicat el 04 d’abril de 2025 a les 12:16

Sabadell ha començat a posar a punt les fonts ornamentals de la ciutat, que estan tancades des de finals de 2022 pel pla de sequera. El consistori vol garantir que es puguin posar en marxa quan la Generalitat relaxi les mesures actives per regular els usos de l'aigua. En aquesta línia, reclama que es treballi per revisar el pla de sequera i perquè contempli casos com el de Sabadell que fa una gestió acurada de l’aigua a través de la regeneració per a usos diversos, com el del reg de l’espai públic.

L’objectiu de la mesura és avançar-se a la caiguda de les restriccions i tenir-ho tot llest per posar en marxa les fonts. L'Ajuntament ha comunicat, però, que no començaran a rajar el mateix dia que es faci l’anunci: “Un cop puguem fer circular l'aigua, necessitarem uns 15 dies com a mínim per poder fer totes les proves del circuit o les de legionel·losi per garantir que l'aigua està en condicions òptimes”, explica el primer tinent d’alcaldessa, Eloi Cortés.

La primera de les fonts que s’ha començat a avaluar és la del passeig de la plaça Major. Es tracta d’un element central del passeig, una via castigada per obres i retards en la definició del projecte. Un cop urbanitzada la zona, la font es va equipar amb brolladors amb llums de colors i un arc amb una cascada d’aigua on s'emeten imatges amb un projector. Les actuacions comportaran la revisió de tots els mecanismes per fer brollar aigua i assegurar que no generin cap problema de salut pública. En el cas de les fonts del passeig, a més, s’haurà de comprovar el sistema d’il·luminació i la megafonia que acompanya els espectacles de llum, aigua i música.

Revisió de les mesures del pla de sequera

El primer tinent d’alcaldessa, Eloi Cortés ha destacat l’esforç general d'institucions i ciutadania per reduir el consum hídric. En el cas de Sabadell, s’ha treballat per impulsar un sistema de regeneració d’aigua, que quan estigui plenament operatiu suposarà un 20% del total que s'utilitza a la ciutat. “Hem fet una inversió en renovar la xarxa, en impulsar l'aigua regenerada i la captació de l'aigua freàtica, i això ha de continuar sent així perquè som municipi pioner”, ha declarat Cortés.

El primer tinent d'alcaldessa també ha reivindicat una revisió de les restriccions del pla de sequera perquè tingui en compte els plans d'estalvi que impulsa cada municipi. “No era just que se'ns tractés igual que els municipis que no tenien aigua regenerada, hem desenvolupat molt més tota la infraestructura i, per tant, encara som capaços de produir més aigua regenerada i de reduir el consum d'aigua potable”, ha assegurat Eloi Cortés.