
Moment del dispositiu a Can Puiggener. Foto: Cedida
La reunió celebrada aquest migdia entre el govern de Sabadell i la companyia energètica Endesa i que us ha avançat Nació Sabadell ha servit per posar sobre les cartes després del tall elèctric fet ahir en 62 domicilis de Can Puiggener. L’Ajuntament vol arribar a un acord amb l’empresa com el que actualment té amb Aigües de Sabadell, amb l’objectiu de passar pel sedàs de Serveis Socials qualsevol decisió que afecti als usuaris.
Després de criticar durament la decisió d’actuar amb un ampli dispositiu policial sense avisar prèviament l’Ajuntament, el govern va sol·licitar una entrevista amb representants de la companyia per abordar el cas i plantejar nous escenaris de futur. En la trobada, que s’ha celebrat avui mateix, el govern ha exposat el seu desacord en la manera de fer de l’empresa, més enllà de la legalitat o no dels fets denunciats, per la magnitud del dispositiu, que va comptar amb una vuitantena d’efectius dels Mossos d’Esquadra que van oferir suport a la companyia.
“Hem acordat començar a treballar en un pacte, volem treballar conjuntament amb la companyia per poder prevenir noves situacions com aquesta”, assenyala el tinent d’alcalde regidor de Serveis Socials, Gabriel Fernàndez, en declaracions a Nació Sabadell. En aquest sentit es vol partir de l’exemple de Girona, on l’ajuntament i Endesa van arribar a un acord a partir d’un operatiu similar en un barri de la ciutat.
La proposta, que l’Ajuntament redactarà i trametrà a la companyia, pretén que hi hagi un protocol com el que actualment hi ha amb Aigües de Sabadell, i que permet que abans de fer un tall de subministrament es creuin les dades amb Serveis Socials per si hi ha cap cas de vulnerabilitat.
Casos i casos
Fernàndez ha explicat que dels 62 casos detectats ahir hi ha diferents situacions, d’algunes que s’aprofitaven punxant il·legalment la xarxa o havien manipulat els comptadors, però també gent corrent que pagava la factura i li van tallar el servei. “Hi havia una família on una persona necessitava una màquina casa dues hores, i molta gent gran que en plena situació de calor s’han quedat sense electricitat”, explica.
La situació generada per l’àmplia presència policial també s’ha posat sobre la taula, donada la imatge que pot generar a primera hora del matí trobar-se amb tants agents al carrer. “Era l’hora d’anar a l’escola”, destaca Fernàndez.