Unitat pel Canvi proposa descentralitzar l’Escola de Música

La proposta s'emmarca en el Pla contra la pobresa i l’exclusió infantil que la formació planteja per abordar la greu situació econòmica que pateixen molts infants de la ciutat

Redacció
09 d'octubre de 2015, 16:30
Actualitzat: 16:35h
Unitat pel Canvi considera que cal treballar per fer arribar l'educació musical pública a tots els infants de la ciutat. En aquest sentit proposa vertebrar l'administració de manera que es faciliti l’accés al màxim de població possible, evitant que les persones s’hagin de desplaçar llargues distàncies per accedir a recursos públic bàsics. L'Escola de Música i Conservatori de Sabadell compta amb més de 700 alumnes matriculats. 

El portaveu de la força política, Joan Berlanga, ha explicat que actualment la formació musical a la ciutat "és una activitat que es desenvolupa al centre i que està pensada per la canalla que viu en aquesta zona de la ciutat". En aquest sentit ha advertit que aquest model no és el que vol Unitat pel Canvi. 

Unitat pel Canvi considera que és un bon moment per encetar el debat sobre la necessitat de repensar el model de ciutat, afavorint al màxim que els serveis que ofereix l’Ajuntament es descentralitzin. "Ens indigna que la formació artística de molts infants i joves depengui principalment de l’entorn i del poder adquisitiu dels pares i mares, perquè és un instrument de desenvolupament personal i d’integració potentíssim", ha dit Berlanga.

Alhora s'ha mostrat sorprès amb el govern de Sabadell perquè "malgrat que porta poc temps, parteix del model dels governs anteriors en el disseny d’algunes de les seves propostes, quan la realitat mostra que hi ha deficiències socials i territorials significatives, que s’han de solucionar des de la base del plantejament". Per això Berlanga veu en l’actitud de l'executiu "poca ambició de canvi" i emfatitza que "governar no és només gestionar, sinó que és transformar".

Més de 700 alumnes
 

Tot i que en els darrers anys els estudis musicals i artístics municipals han patit la reducció significativa del finançament que aportava la Generalitat, i això ha comportat l'increment del preu del servei, el volum de matriculacions segueix a l'alça. 
 
L'Escola de Música i Conservatori de Sabadell superen els 700 alumnes, gràcies al compromís dels professionals que hi treballen i també al sistema de tarifació social implantat, mitjançant el qual el preu que paguen les famílies depèn dels ingressos de la llar.
 
"Tot i aquestes bones dades en la matriculació, però, no podem oblidar la situació millorable en la que es troben algunes de les instal·lacions que acullen el Conservatori i l’Escola de Música", comenten els membres d'Unitat pel Canvi.