La unitat de Desactivació d'Artefactes Explosius dels Mossos d'Esquadra ha intervingut una granada que havia recollit una nena de Sant Cugat en una excursió a la platja. Segons ha informat el cos policial, la nena va agafar l'objecte explosiu pensant que era una pedra i se la va endur a casa. L'artefacte estava recobert per una capa de calç i petites pedres de manera que semblava una roca boteruda.
La pedra amb el pas dels dies es va anar desfent i, a l'interior, la nena va trobar-hi una granada de mà, també coneguda com a granada “pinya” a causa del seu aspecte amb ratlles als laterals. Aquesta mena d'explosius es van utilitzar en molts conflictes armats del segle passat com la Segona Guerra Mundial i els Mossos sospiten que aquest artefacte en concret seria de la Guerra Civil espanyola.
La família, resident a Sant Cugat, va comunicar el cas als Mossos, que van enviar agents de l'Àrea TEDAX-NRBQ al domicili. Aquesta secció especialitzada en la desactivació d'explosius es va endur la bomba per avaluar el risc que representava i eliminar-lo. Amb el temps, segons el cos de Mossos, podria haver perdut la càrrega explosiva, però de tota manera, aquesta mena d'artefactes antics resulten un perill potencial per a la ciutadania i han causat ferits en múltiples ocasions.
L'àrea de comunicació dels Mossos desconeix el nom de la platja on es va localitzar l'artefacte. De tota manera, segons han informat, aquesta mena d'explosius solen trobar-se a la zona del Delta de l'Ebre, on es va produir la batalla amb major acumulació de combatents de la història de Catalunya, la batalla de l'Ebre. Aquest combat de desgast entre les tropes republicanes i els exèrcits franquistes va tenir lloc l'any 1938, a les acaballes de la Guerra Civil espanyola, i es va produir a les terres del Matarranya, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i la Terra Alta.