Els llegums són un aliment molt ric en nutrients com fibra, vitamines, minerals, antioxidants i proteïnes, entre d'altres. I incorporar-los al menú de forma habitual promou la salut cardiovascular i disminueix el colesterol i els triglicèrids -un tipus de greix-. Però, per contra, menjar-ne comporta flatulències si no s'acaben de digerir bé. El televisiu cuiner Karlos Arguiñano té la clau perquè es pugui gaudir d'un bon plat de cigrons.
El seu mètode consisteix en deixar en remull els llegums, entre sis i 12 hores, abans de coure-les o que passin per l'olla exprés. Quan es retirin de l'aigua cal, sobretot, cal que es cuinin amb una altra aigua. Aquest pas ja ajuda a frenar la presència de components que contribueixen a la generació de gasos.
Un cop les llenties, mongetes, fesols, pèsols i faves, entre moltes d'altres, cal cuinar-les bé, molt bé, perquè, d'aquesta manera, també es redueixen els compostos que provoquen aquests gasos que incomoden la digestió. Així mateix, es recomana fer-ho a foc lent.
Tot i que, és un bon truc per si fa mandra menjar llegums per aquests efectes que comporta, el Departament de Salut recorda que l'organisme es va adaptant a la presència d'aquest tipus de fibres, i cada vegada són més ben tolerades i generen, per tant, menys gasos. Així doncs, més llegums al tàper diari que són molts saludables.
[plantillavirals]
Et costa (o et fa mandra) menjar llegums? El truc infal·lible de Karlos Arguiñano per digerir-los bé
Són un producte molt ric, entre d'altres, en fibra i això fa que generin gasos
Ara a portada
Publicat el 11 de març de 2023 a les 12:34
Actualitzat el 06 de setembre de 2023 a les 13:35
Et pot interessar
-
Societat Mor un cavall a la Trobada Nacional dels Tres Tombs a Barcelona
-
Societat Aquestes són les carreteres més mortíferes en el primer tram d'any negre a Catalunya
-
Societat Alerta per un satèl·lit soviètic descontrolat que pot impactar amb la Terra de manera imminent
-
Societat Més de 1.000 menors van trucar al telèfon de prevenció del suïcidi el 2024