[nointext]
[blockquote]Exposició: Human Bodies. Anatomia de la vida
On? Centre Comercial Arenas. Gran Via de les Corts Catalanes, 373. Barcelona
Horaris: de dilluns a diumenge de 10.00 a 21.30
Fins quan? Fins a la primavera del 2019
Entrades: a partir de 7 euros a les taquilles i al web
[/blockquote]
Human Bodies. Anatomia de la vida mostra més de 150 òrgans i 12 cossos humans complets, distribuïts al llarg de més de 1.000 metres quadrats de recorregut. L'exposició ha estat concebuda per a tot tipus de públics, des d'escolars a adults. Luis Ferreiro, director de la mostra, admet que els joves i nens “la veuen més naturalment perquè els serveix per posar imatges al que estudien”.
L'exposició, amb un marcat enfocament pedagògic, es realitza amb una audioguia gratuïta disponible en diversos idiomes. “Són uns 75-90 minuts de visita, però ens agradaria que els seus efectes duressin tota la vida”, explica Ferreiro.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XIr5fhFVGFM[/youtube]
Òrgans plastinats
Human Bodies. Anatomia de la vida proposa al llarg de vuit sales un viatge a través d'allò que la pell amaga per mostrar la bellesa intrínseca de cada element del cos humà i explicar-ne el funcionament. En aquest sentit el visitant pot descobrir els sistemes ossi, muscular, respiratori, circulatori, digestiu, nerviós i urinari-reproductor humans. Es poden veure cors, músculs en moviment, fetges i estómacs, i fins i tot uns pulmons ennegrits pels efectes nocius del tabac en l'organisme. “La vessant de formació i conscienciació social de l'exposició és molt important”, afirma el doctor Rafael Latorre, director científic de la mostra i catedràtic de la Universitat de Múrcia.

«Human bodies» torna a Barcelona. Foto: Musealia
La conservació i exposició dels cossos i òrgans d'Human Bodies, sense que perdin el seu aspecte original, és possible gràcies a una avançada tècnica mèdica coneguda com plastinació. Es tracta, segons Latorre, d'“un procés de diverses setmanes o mesos, pel qual els líquids i part del teixit adipós dels òrgans són reemplaçats lentament per un polímer, en condicions de buit i congelació”.
En finalitzar l'estada a Barcelona les peces i cossos plastinats tornaran a la Universitat de Múrcia per continuar contribuint a la formació dels futurs metges.

«Human bodies» torna a Barcelona. Foto: Musealia