Sant Benet envia els bols per la comunió del dia del Papa

Publicat el 31 d’octubre de 2010 a les 17:47

Hi haurà 350 bols per a repartir la comunió a la Sagrada Família. Foto: Pere Gendrau

Les monges del monestir de Sant Benet de Montserrat ja han enviat els 350 copons que s'utilitzaran per repartir la comunió entre els assistents a la missa de consagració de la Sagrada Família que encapçalarà el Papa, Benet XVI, el proper 7 de novembre a Barcelona. L'abadessa, la germana Maria Regina, assegura a l'ACN que "aquests copons són típics nostres" i afegeix que no han fet res especial en el sentit que s'han limitat a seguir fidelment l'estil que les caracteritza. Es tracta d'uns bols d'un pam de diàmetre que, un cop finalitzada l'eucaristia, els preveres es guardaran per emportar-se als seus països en forma de present.

La germana Maria Regina explica a l'Agència Catalana de Notícies que van rebre l'encàrrec per part del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i ho van acceptar perquè els feia "molta gràcia". De fet, s'havia mirat d'altres especialistes però les autoritats eclesiàstiques locals van creure que seria més oportú encarregar-ho a Sant Benet.

L'encàrrec els el va fer abans de l'estiu el jesuïta Enric Puig i celebren haver tingut temps per anar-lo elaborant. La germana Maria Regina destaca que "aquests copons són típics nostres, no hem fet una cosa especial" en el sentit que han seguit fidelment l'estil que les caracteritza. El color "és un marró que vem trobar i vem creure bonic", afegeix la religiosa.

Miracles diferents
La germana Maria Regina assegura que els "relliscats" que s'observen al voltant dels bols "també són típics nostres" i tothom els pregunta com els fan. Ho resumeix assenyalant que "cada peça és única perquè cada miracle és diferent". Ara bé, el secret es troba en els esmalts, coent-los a una "temperatura adequada" i evitant que s'ajuntin.

Els copons de Montserrat seran, d'altra banda, un "obsequi". Després de repartir la comunió, cada prevere se l'endurà cap al seu país. I a cada lloc on vagin es podrà gaudir d'una peça fruit del treball de la germana Regina, que va començar a anar a l'escola Massana a aprendre'n i, després, juntament amb d'altres religioses, van anar-se especialitzant en el camp de la ceràmica.