Una guia gastronòmica mundial ha sentenciat que el tercer pitjor plat del món es menja a l'Estat. No és un dels grans noms dins del receptari espanyol, però s'ha convertit en el més odiat fora de les fronteres espanyoles, tal com ha recollit el rànquing de Taste Atlas.
Aquesta reconeguda llista només li ha donat 1,8 en una escala de cinc a la recepta en qüestió. I és que lluny de la truita de patates o de la paella, que desperten passions de punta a punta del mapa global, aquest plat l'únic que provoca és animadversió.
Parlem de l'entrepà de sardines, un "humil" plat espanyol amb un "saborós farciment de sardines en conserva", tal com ha descrit Taste Atlas. Es fa amb el que ells mateixos descriuen "la baguet a l'estil espanyol". A vegades, han precisat, se li afegeixen ingredients extra com ara tomàquets, enciam, alvocats, ous cuits, mostassa, xampinyons, oli d'oliva, pebrots, coriandre, cebes, olives, mostassa, salsa de iogurt o verdures saltades. Però sigui com sigui, no aconsegueix convèncer.