L’ACTUA organitza un cicle sobre la gestió i l’aprofitament de l’aigua al Solsonès

La primera de les sessions, a on es parlarà de la gestió i l’aprofitament d’aigües grises i de pluja, tindrà lloc aquest dissabte 16 a la tarda a Prades de la Molsosa

1000018493
1000018493
Redacció
12 de novembre de 2024, 10:55
Actualitzat: 11:00h

El pla de desenvolupament comunitari "ACTUA – Fem coses al Baix Solsonès i rodalia”, ha organitzat el cicle «La gestió i l’aprofitament de l’aigua al Solsonès». Aquest, té per objectiu donar a conèixer i potenciar les experiències basades en l’organització col·lectiva pel que fa a l’aprofitament i la gestió de les aigües grises i de pluja; i, al mateix temps, oferir un espai per debatre sobre el model territorial de gestió de l’aigua en el moment d’incertesa climatològica actual, i tenint en compte la realitat del Solsonès. 

Així doncs, aquest dissabte, 16 de novembre, tindrà lloc la primera de les dues sessions, sota el títol «Possibilitats i eines per l’aprofitament i gestió col·lectiva de l’aigua», a Prades de la Molsosa -a Cal Garriga-, a les 17 h. La xerrada es centrarà en experiències que es duen a terme en la gestió i aprofitament d’aigües grises i de pluja. Hi participaran Víctor Pesquera, arquitecte de la Societat Orgànica; Mireia Ercilla, enginyera agrònoma d’Officinalis, que presentarà l’eina AIJUB; i Nicola Mesanza, enginyer especialista en potabilització de l’aigua a Aigua Natural. Finalment, clourà la sessió Carolina Fiallo, investigadora en gestió de l’aigua a la UPC per parlar de les comunitats hídriques i la seva organització social per l’aprofitament col·lectiu de l’aigua. 

La segona de les sessions, sota el títol «Debat sobre el model territorial», serà el divendres, 22 de novembre a les 19h, a Clariana de Cardener -a la sala polivalent, al camí de Can Bajona-. Hi participaran Edurne Bagué, antropòloga i investigadora a la Comunalitat Güell i Càtedra de la UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible, i Paula Martin, enginyer forestal i investigadora al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Parlaran sobre l’adaptació de models de gestió de l’aigua a la incertesa climatològica actual. I s’aterrarà a la realitat del Solsonès, de com es fa aquesta gestió de forma mancomunada, amb l’aportació de Daniel Rovira, president de la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès; i de Marcel·lí Corominas, del Centre d’Estudis Lacetans, per fer una retrospectiva històrica de la gestió de l’aigua a la comarca. 

El cicle l’organitza el projecte ACTUA, conjuntament amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Prades de la Molsosa i l’Ajuntament de Clariana de Cardener, i compta amb el finançament de Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

L’assistència al cicle és oberta al públic en general, tot i que per motius organitzatius es recomana confirmació prèvia d’assistència, via correu electrònic -[email protected]- o telèfon -672491223-

Arxivat a